12 millió forintot csaltak ki közvetlen szomszédai Bodnár Gábor atyától. Az 54 éves férfi Budapestről, egy csemői tanyára költözött, demens édesanyjával. A szomszédai készséggel segítettek neki a felújításban, közben megvezették. A lelkész és édesanyja most egy lakókocsiban húzta meg magát.

Budapestről költöztek vidékre

Bodnár Gábor atya november közepén osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy édesanyjával másfél hónapja a füstös pesti létet a természetre cserélte.  Egy kis felújítandó tanyára költöztek, ám a kétfős család életének új fejezetét már a legelején csalók keserítették meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Csemőre költöztek

Az atya évek óta ápolja demens édesanyját, Teri nénit. A 85 éves asszonnyal egy 12. kerületi panellakás hatodik emeletéről költöztek a Pest vármegyei Csemőre. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kertes házra vágyott

„Nekem régi, gyermekkori vágyam volt már, hogy egy kertes házban lakhassak. Itt meg az ember szabad. Magának megtermeli a zöldséget, mindent, ami kell. Minden van. Azért költöztünk ide, hogy egy mindentől független életet tudjak élni” – mondta Bodnár Gábor atya.

Jóban lett a szomszédokkal

Szeptemberben költöztek a fővárostól 1,5 órára fekvő telekre. Azt mondja, új szomszédjai vállalkoztak a vályogház felújítására. Eközben fokozatosan férkőztek a bizalmába. „Mondtam valamit, ‘oh, intézzük!’. Kaptam kecsketejet, zöldséget, bármit. Adtak, szinte bármit kértem”. A férfiak vállalták, hogy beszerzik a felújításhoz szükséges anyagokat. 

Bedőlt a szomszédjának

„Hát, Kedveseim, az emberi kapzsiságnak, gátlástalanságnak és főleg lelketlenségnek oly mértékével kellett szembesülnöm a napokban, amivel még nem találkoztam egész eddigi életemben. Az egyik szomszédom kivívta a teljes bizalmam. S mivel szomszédom, el is fogadtam az ajánlatát, hogy ő végezze a házikó felújítását, amit november 10-ére ígért befejezni” – kezdte történetét a közösségi oldalán az atya.

Lakókocsiban élnek

Bodnár Gábor azt írja, hogy eleinte minden rendben ment, csak kicsit lassan haladt a munka, egy idő után már kezdtett aggódni, hogy hogyan fog ez 10-ére elkészülni, hiszen a hideg idők is közelednek, amit egy lakókocsiban már nagyon problémás átvészelni, ugyanis most demens édesanyjával abban élnek.

Fáznak a lakókocsiban

„De én még csak elviselem valahogy, azonban anyukámat már féltem, 85 éves lévén, a hideg elszenvedésétől. Egyik éjszaka már így is ízelítőt kaptunk a 8 fokban átélt didergős álmatlanságból, mert elment az áram, és leállt a ventillátoros hősugárzó – írta akkor posztjában Gábor. 

12 millióval károsították meg

A szomszédok az atyától 12 millió 850 ezret vettek el, ám a ház, a fürdőszoba és a háztető felújításán kívül, máig nem készült el. „Az aggregátor és az ablakok máig nem jöttek meg, azóta is ígérik. A szerencsénk, hogy legalább a fürdőszoba elkészült. Nem tudom, hogy kinek van még 12 millió forintos fürdőszobája, de én elmondhatom magamról – nevet Gábor, utalva arra, hogy egyedül a fürdőszoba készült el. 

Megfenyegették az atyát

Gábor atya elmondta, a méregdrága ablakoknak múlt hét vége felé kellett volna megérkeznie, de „úgy fognak ideérni, mint a megrendelt aggregátor”. Soha. Nemrég „felvonult nála” a két férfi családostul és fenyegetőzni kezdtek. 

Bírósággal fenyegették

„Bírósággal fenyegetnek, mert nem fizettem ki nekik újabb 800 000 forintot, amit viszont örömmel várok. Persze, ebből nem lesz semmi, érthető okból. Legalábbis nem olyan formában, ahogyan ezt ők értették” – mondja az atya.

Már a rendőrség is nyomoz

Bodnár Gábor reméli, nem sokáig kell már a mínuszokat átvészelnie édesanyjával a fagyos lakókocsiban: nagyjából négy millió forintot kell még a házra és a telekre költenie, de a kapott kisebb-nagyobb adományok miatt már látja az alagút végét. A helyi rendőrök a posztja kapcsán megkeresték, és azóta rendszeresen tájékoztatják róla, hogyan áll az ügye. Tettem feljelentést a rendőrségen. Gyorsított eljárásban megindították a nyomozást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Bodnár Gábor atya – Forrás: Facebook