Nagyszabású akciót hajtottak végre Kecskeméten, az Arborétum Lakóparkban a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársai. A rendőrök egy férfit állítottak elő és szállították Budapestre. Mint kiderült: egy 22 évvel ezelőtti ügy megoldása érhetett révbe.

Két évtizede történt

Keol.hu információi szerint az érintett két évtizede abban a hat fős biztonsági csapatban dolgozott, amely a Silver Discóban teljesített szolgálatot, és az akkori tanúvallomások szerint 2000. október 1-jén hajnalban egy másik, azóta már elhunyt biztonsági őr társával lekísértek az ajtóig, majd elengedtek egy fekete ruhás vendéget. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresni kezdték a férfit

A férfi nem volt beszámítható állapotban, annyira részeg volt, hogy egy székkel táncolt. A barátai később keresni kezdték, de a vallomásaik szerint nem találták. Hiába érdeklődtek a benzinkútnál, a parkolóban, a taxis droszton, senki sem látta, merre ment.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Sínek között halt meg

Másnap hajnalban derült ki, hogy a 24 éves G. János a parkoló melletti sínek között lelte a halálát. Hason feküdt a sínpárok között, a koponyáján, a tarkója felett pedig több centiméteres seb tátongott, a testet tócsányi vér vette körül.

Az emberek máshogy gondolták

Kecskeméten már akkor azt beszélték az emberek, hogy baseballütővel vagy „viperával” verték agyon a szerencsétlen férfit. Sokan még azt a csoportot is megnevezték, amelyik szerintük elkövette a bűncselekményt.

Hosszas vizsgálódás

A rendőrség akkor hosszasan vizsgálta az eset körülményeit. Egy év múlva még rekonstrukciót is tartottak, ahol az elhunytat egy bábu helyettesítette. A rendőrök az eljárás befejezését követően arra a következtetésre jutottak, hogy vasúti baleset történt, és kizárható a bűncselekmény.

Helyszíni bizonyítás

A helyszíni bizonyításra azért volt szükség, mert a férfi felett elhaladó mozdony vezetője észlelt egy nagy, fekete, csomagszerű valamit az utolsó pillanatban és ezt jelentette is a feletteseinek. Az elvégzett láthatósági kísérlet egyértelműen azt támasztotta alá, hogy lehetetlen lett volna időben észlelnie a mozdonyvezetőnek a sínek között egy emberi test fekszik, illetve még a felette történő elhaladás előtt megállítania a vonatot.

Idegenkezűségre gyanakodtak

Az elhunyt hozzátartozói nem nyugodtak bele a rendőrség megállapításaiba. Szerintük a néhai G. Jánost bántalmazták a diszkó kidobói. A verés verzióját azonban nem támasztotta alá a boncolás eredménye, mert az áldozat testén sem bántalmazásból eredő zúzódások, sem külsérelmi nyomok nem voltak.

Újranyitott akta

2020 szeptemberében a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya helyszíni szemlét tartott az egyik bevásárlóközpont parkolójában, valamint a sínek mentén – tárta fel a Hírsövény.hu. A rendőrök gyűrűjében a diszkó egykori biztonsági főnöke volt látható, aki akkor hónapok óta előzetes letartóztatását töltötte.

Vádalku lehet a háttérben

Nagy valószínűség szerint valamiféle vádalku történt a háttérben, mert a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség ezt követően nem indítványozta az egykori biztonsági főnök előzetes letartóztatásának a meghosszabbítását. A cikk szerint s pesti nyomozók az elmúlt két évben mélyen belenyúltak Kecskemét egykori éjszakai életébe. Kihallgattak volt és aktív rendőröket, kis és nagystílű bűnözőket, a kidobókat, exhumálták a néhai áldozatot. Az ügyet tehát mégsem szüntették meg, hanem 22 év után megtörtént az első őrizetbe vétel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Hírösvény.hu