A Gödöllői Járási Ügyészség vádat emelt három nő ellen, akik idősebb férfiaktól csaltak ki alkalmanként több százezer forintos telefonokat illetve több millió forint kölcsönt is. Volt olyan öregúr, akit 8 millió forintra húztak le.

Az interneten találták meg az áldozataikat

A vádirat szerint a három egymást ismerő nő azonos módszerrel próbált pénzhez jutni. Társkereső oldalakon ismerkedtek meg idősebb, egyedülálló férfiakkal, akikkel elhitették, hogy érzelmi kapcsolatot szeretnének velük létesíteni. A férfiak ezt elhitték, innentől nem volt nehéz dolga a hölgyeknek. Csak játszaniuk kellett, ez egy darabig jól is ment. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Behálózták a férfiakat

Amikor már jól behálózták a kiszemelt férfit személyes találkozóra hívták. Ezek alkalmával különböző kitalált ürügyekkel rávették az idős urakat, hogy vásároljanak a részükre drága mobiltelefont. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hazudtak és csaltak

Az egyik találkozásuk alkalmával azt hazudták, hogy pont most ment tönkre a telefon, újat kellene venni. “Ugye édesem számíthatok rád?” – hangzott el a kérés. Máskor arra hivatkozott az elkövető miszerint 2-3 héten belül kapja meg az eladott ingatlanja vételárát és abból visszafizeti a pénzt. 

Nem adták vissza a pénzt

Minden esetben azt ígérték az átvert férfiaknak, hogy a telefon árát visszaadják, de azt nem tették meg. A megkárosított urak bottal üthették a hölgyek nyomát, soha nem kerültek elő többé.

Kamu volt minden

A telefonokon kívül arra is volt példa, hogy a nők pénzt is ki tudtak csalni az átpalizott férfiaktól, közben egymásnak is segítettek. Így például amikor az egyikükkel az idős férfi éppen videóhívást bonyolított, a másikuk „testvérként” bemutatkozva bekapcsolódott a beszélgetésbe. 

Szerelmet vallottak

Ezután pedig a férfiak megtévesztését erősítve arról kezdett beszélni, hogy a testvére mennyire odavan a férfiért. Ha kellett szerelmet is vallottak. Az érzelmileg befolyásolt öregurakat ezután könnyebben rá tudták venni arra, hogy nekik különböző összegeket utaljanak.

8 milliós lenyúlás

A legnagyobb kárt annak a férfinek okozták, akivel először megvetettek két darab, összesen közel 600.000, forint értékű telefont részletre. Ezután arra is rá tudták venni, hogy 8.000.000, forintot utaljon át egyikük részére kölcsönként, amit szintén nem kapott vissza.

Hét férfit húztak le

Összesen 7 férfit sikerült a nőknek behálózni, akik közül a legfiatalabb 62 a legidősebb 86 éves volt. Az elkövető nők a telefonok vásárlásával közel 4.000.000, míg a kölcsönösszegek kicsalásával mintegy 9.000.000, forint haszonra tettek szert a 2020 júniusa és 2021 év vége közötti másfél éves időszakban.

Három év börtön

Gödöllői Járási Ügyészség az ügyben az elkövetőkkel szemben többrendbeli minősített csalás miatt emelt vádat. Ha bűnösnek mondja ki őket a bíróság, akár 3 év börtönbüntetést is kaphatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: BPK-montázs