A hídról zuhant a Duna-Tisza-csatornába az a lovaskocsi, amelyet búvárok húztak ki a vízből. A két állat elpusztult. A fogathajtó ittas lehetett, vélhetően emiatt történt a baleset.

Beesett a vízbe

Megrázó baleset történt a Pest vármegyei Alsónémediben. Egy lovaskocsi éppen a Duna-Tisza-csatorna felett átívelő hídon haladt volna át, amikor – eddig nem tudni pontosan, hogyan – áttörte a korlátot, és egyenesen a több méteres mélységbe zuhant.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Búvárok dolgoztak a helyszínen

A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítása riasztotta búvárainkat a helyszínre, ahol egy baleset következtében egy lovaskocsi hajtott a Duna-Tisza-csatornába. Személyi sérülés nem történt, de a kocsit húzó lovak sajnos nem élték túl a balesetet. Búvártechnikával, valamint a tűzoltókkal közösen, csörlő segítségével hajtottuk végre a lovak és a kocsi kiemelését” – írták a Facebookon megosztott posztban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A búvárok hozták ki a tetemeket

Forrás: Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat

Rájuk esett a kocsi

A kocsi a folyóba zuhanó két lóra esett rá, nekik esélyük sem volt a túlélésre: mind a ketten a vízbe fulladtak. A fogatot hajtó férfi és a mellette ülő utas is a vízbe estek, azonban ők csodával határos módon túlélték a zuhanást.

Kiúszott a partra

A fogathajtó és utasa minimális sérüléssel úszták meg a balesetet. Egyikük az esés után önerőből úszott a partra, míg másikukat – vélhetően magát, a hajtót – a közelben álló, döbbent horgászok emelték ki a vízből.

Búvárok emelték ki

A lovak és a szétroncsolódott szekér a vízben ragadtak, azokat csak az esti órák folyamán, a helyszínre riasztott kutató-mentők és búvárok tudták a felszínre emelni.

Helyszíni felvétel

Forrás: Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat

Ittas lehetett a fogathajtó

Bár a baleset körülményei még tisztázatlanok, a Ripost úgy értesült, hogy a lovaskocsi hajtójánál felmerült az ittasság gyanúja.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel  – Forrás: Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat