A Jóistennek és Szijjártó Péternek hálálkodik Kis Grófo, miután az Izraelben ragadt rokonai hétfő hajnalban szerencsésen hazaérkeztek Izrealből. A roma mulatós és a Fidesz felső vezetése köztudottan jó kapcsolatot ápol, a Biatorbágyon élő Kis Grófot Orbán Viktor még a születésnapján is felköszöntötte.

Nem tudtak hazajönni

Amint arról korábban beszámoltunk, egy közel 100 tagú roma turistacsoport ragadt Izraelben, miután a Hamász palesztin szélsőséges szervezet október 7-én rakétaáradatot zúdított az ország déli és középső részére.  A kint maradt magyarok nagy része a Ceglédi Hit Gyülekezet tagjai voltak, akik egy izraeli nemzeti ünnepre, a sátoros ünnepre érkeztek a Szentföldre, a keresztények felvonulására.

87-en maradtak Izraelben

Ifj. Rostás-Farkas György, a Roma Szeretetszolgálat elnöke vasárnap arról beszélt, hogy 20-30 turista még pénteken hazatért, de 87-en Izraelben ragadtak, esti járatukat törölték és nem tudni, mikor juthatnak haza Magyarországra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Segítségért könyörgött

Kis Grófo Facebook oldalán közölte, hogy neki is vannak családtagjai és barátai a repülőtéren veszteglő csoportban: „Nagyon szomorú vagyok. Segítsetek. A magyarországi testvéreim, családtagjaim és barátaim kint rekedtek az Izraeli háború területén és nem tudnak hazajönni. Gyerekekkel vannak és nagyon félnek a jelenlegi állapot miatt! Belegondolni is félelmetes, hogy mit élhetnek át”.

Napokig maradniuk kell

Szijjártó Péter miniszter még szombaton közölte: a szóban forgó repülőtér egyelőre nem zárt be, de egyes légitársaságok törölnek járatokat, ezért tervezett utazás esetén fokozott tájékozódás szükséges.

Segítettek a bajbajutottaknak

A külügyminiszter vasárnap délután a Facebook-oldalán annyit mondott a kinti magyarokkal kapcsolatban, hogy négyszáz, Izraelben tartózkodó magyarral tartják a kapcsolatot. Folyamatosan tájékoztatják őket a biztonsági helyzetről és a repülőtér működéséről. Hétfőn hajnalban végül 205 magyar hazaérkezett Izraelből, köztük a bajba jutott romák is.

Hálálkodik a mulatós

 „Hála a drága jó Istennek, megérkeztek a kint rekedt magyar állampolgárok Izraelből. Hatalmas köszönet a magyar állampolgárok nevében is Szijjártó Péter külügyminiszter úrnak, hogy épségben hazaértek! Vigyázzatok magatokra” – írta hálálkodó üzenetét Kis Grófo hétfő délelőtt.

Fideszes kapcsolatok

Köztudott, hogy Kis Grófo jó kapcsolatot ápolt a kormánypárt felső vezetésével. Több olyan fotót is posztolt már, amelyen valamelyik toppolitikussal pózol. A választások előtt a mulatós még a Karmelita kolostorban is meglátogatta Orbán Viktort, erről még a miniszterelnök is posztolt.

Orbán Viktor és Kis Grófo a Karmelitában

Forrás: Facebook

Születésnapján köszöntötte

Idén májusban, Orbán Viktor a Facebookon köszöntötte a szülinapos Kis Grófót, jókívánságait pedig levélben is megküldte neki. „Különleges nap a mai, hiszen bizonyossá vált: Kis Grófo is előre megy, nem hátra. Nagy örömömre szolgál, hogy a mai napon, csatlakozva a rajongók, a barátok hosszú sorához, én is köszönthetem az ország első számú bulibáróját harmincadik születésnapja alkalmából” – írta posztjában a miniszterelnök. szórakoztatásához pedig sok sikert kívánt a zenésznek az elkövetkezendő évekre.

A külügyminiszterrel mulatott

Tavaly májusban, a Fidesz újabb hatalmas győzelme után, az eredményváró sátorban mulatott Kis Grófo és Szijjártó Péter. „Nyertünk! Mehet a mulatás Szijjártó Péter Külügyminiszter úrral” – írta boldogan közösségi oldalán a roma zenész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szijjártó Péter és Kis Grófo – Forrás: Facebook