Site icon LikeNews

A tematizált lakás trükkjei rövidtávú lakáskiadáshoz

Habár sok nehézség érte az elmúlt időszakban a rövidtávú lakásbérleti piacot, még mindig az egyik legkeresettebb megoldás a szállást keresők számára. Habár bizonyos épületek nem szabhatóak át könnyen belülről, egy megfelelő dizájn és stílus mentén haladva gyönyörű és igényes lakás alakítható ki. Álljon itt pár szó arról, hogyan is kezdjünk neki a belső tervezésnek.

Amit mindig érdemes figyelembe venni, az az adott környék hangulata, stílusa. Egy buli negyednél például törekedjünk arra, hogy legyen elég sötétítő függöny, ami az esti fényforrásokat segít kizárni. Egy gyönyörű panoráma esetében pedig játszhatunk a fényekkel, amik barátságosabbá teszik a szobák hangulatát.

A legfontosabb, hogy a helyi adottságok mellett legyünk tisztában a célközönséggel. Átutazó turisták vagy üzletemberek? Túrázó idősebbek vagy egy kisebb család? Mindenkinek kicsit más az igénye, és amelyik a leggyakoribb az adott helyen, azok lehetnek a legjelentősebb célközönség.

Az inspiráció forrása

Magyarország bővelkedik természeti és történelmi látványosságokban, ami nagyon izgalmasan jelenhet meg a lakás dekorációjában is. Ha a környékkel kapcsolatos régi fotók kerülnek ki a falra, egy kedves kötődést lehet elérni a vendégeknél. Akár az Őrség, akár az Alföld vagy a Mátra, esetleg a Balaton környéke – mind jól mutatnak a falon, és izgalmas kirándulóhelyek is egyben. 

Amire szintén érdemes figyelni, hogy a dekoráció ne nyomja agyon a vendégek hangulatát túl sok személyes holmival, mert könnyen telítődnek tőle. A terv ugyanis továbbra is az, hogy a legtöbb embert vonzzuk be a legjobb áron a célközönségből. Válasszunk a stílushoz illeszkedő szekrényeket és tárolóládákat, amik megkönnyítik a rend fenntartását.

Tippek és tanácsok

A legbiztosabb az, ha a falak semleges színűek és a bútorok természetes fából vagy letisztult fémből készülnek, kellemes és könnyen tisztítható szövetek keverékével. Így lesz a megjelenés a legtöbb ember számára vonzó, és ezen belül a dekoráció már bármikor könnyen módosítható – akár specifikusabb témák irányába (például évszakok, ünnepek).

tükrök jó, ha a fürdőszobán kívül az előtérben vagy a nappaliban is jelen vannak – a megfelelően elhelyezettek növelik a tér- és komfortérzetet. Az előszoba tágassága szintén fontos: ha elég helyet biztosít a tér, úgy a bőröndök sem fognak nekicsapódni a bútoroknak vagy a falnak. Emellett gondoskodjunk kellő számú elektromos csatlakozó kialakításáról.

A fotó forrása: Jodie Johnson / Shutterstock.com

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!

Exit mobile version