Site icon LikeNews

A tető hőszigetelés rétegrendjének javaslatai

A tető hőszigetelés rétegrendjének tudatos kialakítása rendkívül fontos szerepet játszik egyrészt a hőmegtartás, másrészt a páraszabályozás szempontjából is. Emiatt nagyon nem mindegy, hogy sikerül-e betartani a megfelelő sorrendet.

Ezért gondoltunk arra, hogy összefoglaljuk a téma kapcsán a legfontosabb tudnivalókat. Nem megfeledkezve annak a szempontjairól sem, hogyha természetes anyagokat is szeretnénk használni az ingatlanunk fenntartási költségeinek minimalizálása végett.

Ezért ajánlott a megfontoltság a tető hőszigetelés rétegrendjének kialakításakor 

A legfőbb cél annak az elérése, hogy a végeredmény a lehető legalacsony hőátbocsátási tényezővel, minél kedvezőbb anyagsűrűsséggel, illetve magas hőtároló kapacitással adjon hozzá az ingatlan használati értékéhez.

Ezt elméletben nem nehéz meghatározni, viszont a megvalósításhoz például a Naturica Group környezetbarát hőszigeteléseket lehetővé tevő termékei, valamint a kellő tudatossággal véghezvitt lépések egyaránt elengedhetetlenek.

Rendszerben kell gondolkodni ahhoz, hogy a szigeteléstől télen-nyáron kifogástalan hasznosulást lehessen elvárni. Fel kell mérni az ingatlan aktuális állapotát, és ennek alapján tanácsos döntést hozni a rétegrendekről.

Praktikus tanácsok a rétegrend kialakításához

Mielőtt maga a kialakítás megkezdődne, erősen ajánlott átgondolni olyan kérdéseket, minthogy beépített-e a tetőtér, illetve a szarufák között, vagy pedig a szarufák felett racionálisabb-e kialakítani a rétegeket.

Ezzel párhuzamosan az is egy megfontolandó javaslat, hogy ne csak a homlokzati falak szigetelésében gondolkodjunk. Tudni kell ugyanis, hogy a nemkívánatos hőveszteség nagyrésze a tetőtéren keresztül távozik.

A fenntarthatóság jegyében a tető hőszigetelés rétegrend kialakításánál a sokrétűen felhasználható, környezetbarát anyagok alkalmazása is remek ötlet lehet. Persze kizárólag abban az esetben, hogyha a megfelelő sorrendben történik az egyes anyagok felhelyezése.

Egy lehetséges példa a szarufa feletti hőszigetelés kialakításához

Sorrendben az első lépést értelemszerűen maguk a szarufák jelentik. Erre jöhet rá következő lépésként egy deszkaborítás. Mindenképp javasolt közvetlenül erre ráhelyezni egy párafékező fóliát, hogy a nemkívánatos párásodást megelőzzük.

Ezután környezetbarát megoldásként jöhet a STEICO farost táblás szigetelés, majd pedig a STEICO szarufa feletti szigetelőtábla. Ezzel a munka döntő hányada késznek tekinthető. Erre helyezhető még rá az ellenlécezés, majd a normál lécezés, végül pedig a tetőfedés.

Ennek a folyamatnak köszönhetően a rétegrendek úgy kerülnek kialakításra, hogy tartósan szolgálják a velük szemben támasztott elvárásokat.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version