Molnár Anikó továbbra is dühös amiatt, hogy vannak, akik adócsalónak tartják. A napokban adott hírt arról a NAV, hogy felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett egy magyar híresség, akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra. Az egykori valóságshow-szereplő most azt mondta: aki adót csalt, vállalja fel a tettét.

Formás idomok, kreatív tartalmak

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a magyar híresség, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogkövetési vizsgálatot végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban. A magyar híresség egy brit közösségi platformról szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a „formás idomokról” készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak. A közösségi oldal a „kreatív” tartalomgyártókat és „rajongóikat” hozza össze. Ma már az OnlyFans ez első számú felület ebben a műfajban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tüntette fel a bevételeit

A NAV közleménye szerint a tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban. Az adóhatóság megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Drága önellenőrzés

A jogkövetési vizsgálat hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója. Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó.

„Nem rólam van szó”

Molnár Anikó, aki év elején maga is OnlyFans-fiókot indított, korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében jelezte, hogy nem ő az, akiről az említett cikk szól. „Még mielőtt bárki is kombinálna, nem rólam van szó!” – mondta határozottan.

Nem bánta meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy Molnár Anikó egyáltalán nem bánta meg, hogy felnőtt modellnek állt. Az egykori valóságshow-szereplő 47 évesen egy, sokak által megvetett szakmába vágott bele és azt sem rejtette véka alá, elég sokat keres ezzel a tevékenységgel. A híresség előre leszögezte, hogy a vállalkozását a szabályok maximális betartásával működteti. Céget alapított, könyvelőt alkalmaz, minden bevételét látja az adóhatóság, mégis már az első hetekben megkapta az interneten, hogy adócsaló.

Mindenkit gyanúba kevertek

„Értetlenül állok a történtek előtt. Először is nem értem, hogy hogy fordulhat elő, hogy név nélkül adnak ki egy ilyen közleményt, de azt azért megemlítik, hogy egy hazai celebről van szó, így gyanúba kevernek tulajdonképpen mindenkit, aki ezzel foglalkozik. Köztük engem is, aki soha nem sértettem törvényt” – nyilatkozta Molnár Anikó.

Akik felvállalták

A Bors összeállítása szerint a hazai hírességek közül Bencsik Tamara, VV Merci, VV Vivien és Kelemen Anna az, aki Molnár Anikó mellett felvállalta, hogy OnlyFans-tartalmakat gyárt. Hogy még rajtuk kívül ki működtet fizetős oldalt, arról nem tudni. Az OnlyFans-oldalon a zárt fiókoknál kizárólag pénzbefizetés után lehet megtekinteni a tartalmakat, az oda feltöltött képeket és videókat pedig nem lehet lementeni és közzétenni, vagyis simán előfordulhat, hogy vannak olyan celebjeink, akik titokban onnan keresnek pénzt.

„Vállalja fel!”

„Az lenne a minimum, hogy akiről itt szó van, az felvállalja a nevét. Ha már van olyan bátor, hogy adót csal, akkor legyen annyi gerince, hogy fel is vállalja azt. És akkor nem a becsületes emberekből lenne céltábla” – fogalmazott Molnár Anikó a lapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Molnár Anikó. Fotó: TV2