A pár hónapos kisbaba a család ócsai házában aludt a kiságyában, amikor megtámadta őt a patkány. Az állat az ágy szivacsát átrágva juthatott be a kislányhoz, és súlyos sérüléseket okozott a csecsemő karjain és fején. A házat lakhatatlanná nyilvánították, a gyerekeket pedig valószínűleg kiemelik a családból.

Lefektették a gyereket

Néhány hónapos kisbabát harapdált meg egy patkány Ócsán – számolt A szülők lefektették a kicsit, majd a 17 éves édesanya és 26 éves férje fürödni indultak. Később arra lettek figyelmesek, hogy a csecsemő nagyon keservesen sír.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A gyereksírásra figyeltek fel

Amikor bementek a kiságyhoz, akkor vették észre, hogy véres a kislány ruhája. „Hallottuk, hogy sírt a kislány, de nem úgy sírt, ahogy kellett volna” – mondta a be a Tényeknek az anya.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Véres volt a gyerek

„Egy másodperc alatt bent is voltunk nála, de már csak azt láttuk, hogy véres a kislány. Először azt hittük, az orra vérzik, de nem… Csak utána láttuk, hogy az állat mászik ki a kiságyból” – mondta Polyák Cintia.

Mentőt hívtak

Az anyuka szerint a csecsemő bal keze sérült meg súlyosabban, de a fejét is megharapta az állat. A szülők azonnal mentőt hívtak, akik antibiotikumot adtak a kicsinek, mert a harapások nyoma be is gyulladt.

Kórházban van a kislány

Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője az esettel kapcsolatban, aki kiemelte, hogy a csecsemőt a seb ellátása után stabil ellátásban szállították kórházba. A kislány még mindig kórházban van, a szülők pedig nem mehetnek vissza a házukba, ezért ideiglenes befogadóknál próbálnak meg szállást találni a másik gyerekükkel.

Lakhatatlan a ház

A család ócsai házát azóta lakhatatlanná nyilvánították, a fiatal szülők két kislányát pedig nevelőszülőkhöz vihetik. A család nagyon nehéz anyagi körülmények között él, a férj alkalmi fizetéséből próbálják javítgatni a régi vályogházukat.

Sok patkány van a környéken

A szülők bevallották, hogy hibáztak, de hozzátették: nagyon sok a patkány a környéken, mivel mások is oda hordják a szemetet, és bárhol bemehetett a házba az állat. Az ügyben a rendőrség gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép forrás: TV2