„Nem szabadott volna autóba ülnöm, ez volt a legnagyobb hiba az életemben, amit elkövethettem” – mondja a 29 éves Konrád, aki piálás után ült autóba és súlyos árat fizetett érte. Elvesztette az élete párját és a gyermekét. Mindketten meghaltak mellette egy őszi hajnalon Vas megyében.

Elvesztette uralmát

Azon az októberi napon Konrád és várandós párja együtt buliztak, a 29 éves férfi több felest is megivott, majd autóba ültek és elindultak haza. Az utolsó 10 km-en történt a baleset. Egy enyha bal kanyarban elvesztette az uralmát az autó felett és a Szombathelyhez közeli úton az árokba csapódtak a Volkswagen Passattal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kettészakította a fa az autót

Megdobta az autó hátsó felét a vízelvezető árok, majd átrepültek az út melletti rétre. Konrád megpróbált fékezni, ellenkormányozni, de semmi sem segített. Túl nagy volt a sebesség, 160 km/h-val száguldott a sötét mellékúton. Szerencsétlenségükre pont egy olyan fának csapódtak, amely teljesen kettészakította a Passatot. Kondrád azóta börtönben van, 3 év 6 hónapot kapott. A rácsok mögött mesélte el történetét a rendőrség videósainak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ennyi maradt az autóból

Most is élhetne

A férfi megtörten mondta: „Ha azon a hajnalon nem indulok el, akkor ő most is élne. Egy ember sokat hibázik az életében, de ez akkora hiba volt, hogy egy ember életébe került, amit nem lehet megfizetni.”

Élete végéig cipelni fogja

„Az autóban meghalt mellettem a párom és a pici. Én itt maradtam, ezt nekem életem végéig cipelnem kell” – teszi hozzá a férfi.

Nem lehet elfelejteni

„Ő nem csak a menyasszonyom volt, nem csak egy nő volt az életemben. Ő a barátom volt, a lelki társam, a támaszom. Ez tehát nem egy olyan dolog, amit az ember csak úgy elfelejt.” – mondja szomorúan Konrád.

Piás vezetés

A 29 éves férfi azért vállalkozott arra, hogy a rendőrség videójában elmeséli a tragikus történetét, mert bízik abban, ha legalább száz emberből egy megismeri az ő esetét, talán nem fog abba a hibába esni, mint ő, és nem ül piásan a volánhoz.

A szerelmét és a gyermekét veszítette el

Konrád azt is elmondta, hogy igazából nem a börtön, az emberek ítélete vagy a felelősségválalás a nehéz, hiszen az embert azt megszokja, mert túlélők vagyunk. „A legnehezebb azt a tudatot cipelni, hogy kikkel és hogyan élhettem volna: A szerelmemmel és a gyermekemmel. És ez nem lesz már soha többet” – mondta a férfi.

Rossz döntés

Konrád azon az estén rossz döntést hozott. Ennek egy halott, egy meg nem született gyermek, két tönkrement család és 3 év 6 hónap szabadságvesztés lett a következménye. Megérte piásan vezetni? A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a teljes interjú

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból