Öt éve zuhant ki egy épület második emeletéről Anita. A nő négy végtagja teljesen lebénult, azóta kerekesszékkel tud csak közlekedni. Állapotán csak egy drága, külföldi műtét segíthetett és a lány mindent meg is tett a gyógyulásért: a pénz összegyűlt, őt pedig meg is műtötték.

Kiesett a másodikról

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a 26 éves vajdasági magyar lány élete 2018-ban változott meg, amikor ismeretlen okokból kizuhant a második emeletről. Anita teljesen összetörte magát és mind a négy végtagja lebénult, azóta pedig kerekesszékben él. „Félévet töltöttem kórházban, lélegeztetőgépen voltam hetekig. Azóta kerekesszékben élem az életem. Azt mondták a szüleimnek, jobb, ha elfogadják, hogy örökre mozgáskorlátozott maradok, de én nem éreztem félelmet” – mesélte Anita. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ért véget a történet

„Annyira szeretek élni, tudtam, hogy az én történetem nem ott fog véget érni” – tette hozzá az elszánt lány. Anita a többéves kemény munkának köszönhetően annyira megerősödött, hogy járókeret segítségével meg tud állni és ha kap egy kis támogatást, néhány lépést is megtesz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Talált egy új módszert

A fiatal lány nem elégedett meg az orvosok véleményével, miszerint örökre mozgáskorlátozott marad. Keresett és talált, méghozzá egy új eljárást, ami egy műtéttel lehetővé teszi, hogy újra járhasson és képes legyen az önálló életre. 

50 millió forintot gyűjtött össze

Ez az eljárás annyira új, hogy csak Thaiföldön és Mexikóban végzik el. Anitának augusztus végéig kellett összegyűjtenie a műtéthez szükséges közel 50 millió forintot, ami az emberek segítségével és adományozásával sikerült is.

Új időszámítás

A beavatkozásra Anita nagy lelkesedéssel és elszántan készült, hogy a lehető legjobb formájában műtsék a minél jobb és látványosabb eredményekért. A műtétre október elején sor is került, így új időszámítás kezdődött a nő életében.

Elindult a rehabilitáció

„Közel egy hete megtörtént a műtét, és most elindult a rehabilitációm! Stimulátor segítségével megkezdődött a mozgások feltérképezése, amely a gerincvelői pályarendszerek aktiválásával segít az alsó végtagok akaratlagos izomaktivitásának kiváltásában, így hozzájárulva az állás, járás és egyéb hétköznapi funkcionális mozgásminták kivitelezéséhez” – írta közösségi oldalán a 26 éves lány.

Minden üzenet segít  

„A rehabilitáció még hosszú folyamat, és mindez még csak az első szakasz, de ő nem adja fel.  Köszönöm mindenkinek a támogatást és a biztató szavakat, az sms-eket, egyszóval mindent! Tudom, hogy nem vagyok egyedül ezen az úton. Velem vagytok, és minden egyes üzenet, bíztatás és adomány egy lépéssel közelebb visz a gyógyulásomhoz” – fűzte hozzá a Bors hasábjain. 

Lépések előre

Kinti életéről Anita folyamatosan tájékoztatja az embereket Facebook-oldalán, ahol most újabb jó hírrel jelentkezett. „A bangkoki rehabilitációm a végéhez közelít. Sikerült elérnünk azt, hogy minimális segítséggel képes legyek lépéseket megtenni. Egyelőre még szükségem lesz a kerekesszékre és az asszisztenciára a közlekedéshez” – írta boldogan.

Könnyebb és harmonikusabb

 „Jelenleg a csípőm, térdem és bokám motoros reakcióinak terápiás feltérképezésén dolgozunk a terapeutáimmal. A jó hír, hogy napról napra érzem, hogy az aktív mozgások egyre könnyebben és harmonikusabban mennek, ahogy haladunk előre a terápiában. Ez a folyamat valóságos kihívás, de az eredmények minden erőfeszítést megérnek” – írta oldalán Anita.

Kézzel készít ékszereket

A rengeteg torna és fejlesztés mellett Anita arra is nagyon figyel, hogy eddze ujjai finommotorikai készségét. Ebből a célból Anita kézműves ékszereket is készít, ráadásul nem is akármilyeneket. – Ezek a darabok nem csak azért állnak közel a szívemhez, mert szépnek tartom őket, hanem mert tudom, hogy mennyi munka van bennük – írta ékszerei bemutatásához a lány, rámutatva, hogy öt éve még mind a négy végtagja le volt bénulva, ám a küzdés és folyamatos torna eljuttatta odáig, hogy kezeivel ilyen csodákat hozzon létre. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Anita a gyógyulás útján. Fotó: Facebook