Site icon LikeNews

Az idei karácsony új őrülete a Coca-Cola szelet

A kiadós Fanta-szelet az egyik legnépszerűbb túrós édesség, ami kiállta az idők próbáját. Sőt, sokan minden ünnepi alkalomra elkészítik. A háziasszonyok most újragondolták a Fanta-szelet és az idei karácsony nagy slágere lehet a Coca-Cola szelet. Íme a recept!

Hozzávalók a tésztához:

4 tojás, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 12 evőkanál Coca-Cola, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, 20 dkg margarin

A krémhez:

2 csomag vaníliás pudingpor, 7 dl tej, 15 dkg margarin, 8 -10 evőkanál porcukor, 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

2 csomag csokoládés pudingpor, 7 dl coca-Cola, 8 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a margarint, a kakaóport, a kólát, a sütőporral elvegyített lisztet. Óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingot néhány evőkanál tejjel és a cukor felével simára keverjük, majd a többi tejben megfőzzük. Míg hűl, a margarint kikeverjük a maradék porcukorral és a kókuszreszelékkel. A két krémet összekeverjük, a kihűlt tészta tetejére egyengetjük. A kólában megfőzzük a csokis pudingot, ízesítjük a cukorral, és langyosra hűtjük. Ezután a krémre simítjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.

Kíváncsiak vagyunk a végeredményre, ha elkészíted a Coca-Cola szeletet, akkor a tapasztalaidat és a sütemény fotóját küldd el a LikeNews.hu Facebook oldalára, a szöveget és a fotót az üzenetküldés gombra kattintva tudod bemásolni.

Jó munkát és jó étvégyat!

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version