Site icon LikeNews

Bármikor hívhatja a kardiológiai intézetet, ha ezek a tünetei vannak

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet telefonos konzultációt indít, két mobilszámon lehet kardiológus szakorvosoktól tanácsot kérni – írja a koronavírus.gov.hu

Mikor hívjam?

Abban az esetben, ha valakinél mellkasi fájdalom jelentkezik, nehézlégzést vagy erős szívdobogást érez, vérnyomáskiugrást tapasztal vagy valami egyéb panasza van, kardiológus szakorvosoktól kérhet tanácsot. A telefonos konzultáció nem helyettesíti a személyes vizsgálatot, de szakorvosok adnak tanácsot abban, hogy mi legyen a következő lépés.

A +36 30 2606417 és a +36 30 2605339 telefonszámok folyamatosan élnek!

Magyarországon, csakúgy, mint a fejlett világban mindenhol, a szív- és érrendszeri halálozás áll az első helyen. A koronavírus járvány alatt sem feledkezhetünk meg azokról, akik ilyen alapbetegséggel élnek együtt. A magas vérnyomás olyan súlyos betegségek kialakulásáért lehet felelős, mint amilyen a stroke, a szívinfarktus vagy a krónikus vesebetegség, felgyorsíthatja továbbá az érelmeszesedést és elősegítheti egyéb szívbetegségek kialakulását is – írja közleményében az intézet.

A COVID 19 járvány idején is – amikor a személyes orvos-beteg találkozások számát is (kivéve a sürgősségi helyzeteket) minimálisra szükséges csökkenteni – ugyanolyan fontos, hogy a vérnyomás célérték alatt legyen (ez általában 140/90 Hgmm-t jelent).

Mit érdemes tenni?

Amennyiben mellkasi fájdalmat érez vagy a stroke tünetei jelentkeznek, késlekedés nélkül hívjon mentőt!

Kiemelt kép: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet

Exit mobile version