Site icon LikeNews

Baseballütővel verte meg a közúti jelzőőrt a kamionos

Baseballütővel ütött egy kamionos egy közutas dolgozót Szikszónál, amiért az megállította egy szabálytalan előzésnél.

Az eset október elején történt Szikszónál. A borsodi településen  jelzőőrös forgalomirányításra volt szükség, amikor a tilos jelzés ellenére egy kamionos megpróbálta kielőzni az álló sort. Erre a jelzőőr, Tamás a kamion elé lépett, hogy megakadályozza a szabálytalan előzést. 

A sofőr erre lehúzta az ablakot, kezébe vett egy baseballütőt, és azzal kezdte verni a jelzőőrt. Amikor egyik munkatársa a segítségére sietett,  a sofőr kis híján fellökte a férfit a kamionnal. A helyszínre ezután rendőrt hívtak.

A Magyar Közút Facebook oldalán azt írja, az eset másnapján munkatársuk lánya egy cetlivel búcsúzott munkába induló apjától:

Egy október végi felmérés szerint tízből kilenc közutas dolgozót ért már valamilyen verbális vagy fizikai támadás a munkája során. 1480 dolgozó töltötte ki a kérdőívet, aminek az összesített eredménye nagyon szomorú képet fest a magyar autósok figyelmetlenségéről és türelmetlenségéről. Ebből az derült ki, hogy 2000 óta 17 közutas szakember halt meg a munkaterületen autósok miatt, az autópályákon pedig szinte hetente éri baleset az ott dolgozókat. 

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version