Nyilvánosságra hozták a jövő évi Sziget első fellépőit, a fesztivál szervezői Facebook-on osztották meg a nagyérdeművel, hogy 2023-ban kik lépnek majd fel. Idén is egyébként jó mélyre kell nyúlnia a zsebében annak, aki végig ott akar lenni a szabadság szigetén.

Billie Eilish miatt egy nappal később kezdődik a Sziget

Az első line-up szerint 2023-ban ott lesz a fesztiválon Billie Eilish. Az Oscar-, Golden Globe-, és sokszoros Grammy-díjas énekesnő fellépéséért egy nappal eltolták a Szigetet a szervezők és így az utóbbi évek talán legnagyobb sztárja lép majd fel jövőre a Nagyszínpadon.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Imagine Dragons és David Guetta is fellép

Billie Eilish mellett fellép még többek között az Imagine Dragons, Sam Fender, és David Guetta is, de ott lesz a One Directionből ismert Niall Horan, a Florance and The Machine, jön a M83, Foals, a The Comet is Coming, és a Nothng But Thieves.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Idén se olcsó a bérlet

A 2023-as fesztivál augusztus 10-én, csütörtökön kezdődik és 15-ig, keddig tart majd. A Sziget hivatalos oldalán már a jegyértékesítés is megkezdődött, a hatnapos hetijegy 130 ezer forintba kerül, de lehet venni VIP bérletet is 218 ezer forintért.

2022-ben Justin Bieber és Dua Lipa is fellépett

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, az idei fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa volt, az utóbbival nyitott a fesztivál. A nagyszínpados sztárelőadókra fordított Sziget-költségvetés nagyjából megegyezik a legutóbbi, 2019-es Sziget vonatkozó büdzséjével, de a forint romlása miatt mégis többet kell fizetni a sztárokért, hiszen alapvetően euróban és dollárban szerződnek a neves fellépők.

Sok helyről jönnek

A Szigetre már minden évben több ezren kiköltöznek, 2022-ben 103 országból érkeztek vendégek, és 54 ország művészei készültek produkcióval. Naponta több mint 150 koncert, előadás és egyéb program várta a közönséget, a 6 nap alatt mintegy 1000 produkció mutatkozott be az 53 programhelyszínen.

Drága volt az evés-ivás

  • csapolt Dreher sör 1290 Ft
  • a dobozos sör 1390 forint,
  • cider 1590 forint,
  • röviditalok: 4 cl vodka, whiskey, pálinka vagy rum 1950 forint,
  • a bor 690 forint/dl
  • ásványvíz 850 forint
  • koktélok 4 ezer forinttól

Ételek

A hamburger 4500 forinttól, pizzaszelet 1990, girosz 3000 felett volt. Jó tudni, hogy valószínűleg jövőre sem lehet a Szigetre nem lehet bevinni alkoholt, ásványvizet azonban korlátozottan igen.

VOLT az nem lesz

November 11-én a soproni fesztivál szervezői azt jelentették be, hogy a bizonytalan gazdasági helyzetben jelenleg nincs lehetőségük a VOLTot olyan színvonalon megszervezni, ahogy azt a közönség korábban megszokta.

Nehéz döntés volt

Azt is írják, hogy a döntést nagyon nehezen, de mindent mérlegelve és természetesen egyáltalán nem örömünkben hozták meg. Hozzátették, hogy nagy szeretettel formálták, fejlesztették, amíg a 800 fős “sportcsarnokos házibuliból” Magyarország legszeretettebb vidéki szabadtéri fesztiválja lett. Azonban már az idei soproni fesztivál is csak jelentős költségmegszorításokkal tudott létrejönni.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sziget Fesztivál