Szinte teljességgel érthetetlen, hogyan következhetett be egy ilyen baleset egy olyan átjáróban, amely teljesen védett. Az is csoda, hogy a kocsiban tartózkodó egy ember szinte karcolásokkal megúszta.

Itt történt a karambol

Vonattal ütközött össze egy személyautó Dunakeszi és Göd határán, a 2-es főútnál, egy vasúti átjáróban – közölte péntek reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF.) A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember volt a kocsiban

Mint írják, a karambolban egy másik szerelvény is érintett. A gépkocsiban egy ember utazott, ő ki tudott szállni. Műszaki mentés céljából a váci és a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki a balesethez, amely akadályozza a vasúti forgalmat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Teljes vágányzár

A Mávinform közlése szerint egy olyan átjáróban történt a baleset, amely fél- és fénysorompóval védett, amelyet kifogástalanul működtek a baleset idején. Az ütközés következtében a gépkocsi átsodródott a másik vágányra, ott pedig ütközött a Nyugati pályaudvarról Szobra 6:15-kor elindult S70-es (2322-es) vonattal.

Pótlóbuszok közlekednek

A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok, az utasokat Dunakeszi és Göd között pótlóbusz szállítja el. A vasúti menetjegyek, igazolványok és bérletek érvényesek a Budapest-Vác közötti Volánbusz járatokra is. Vácra és Vácról a fővárosba érdemes a veresegyházi vonalon utazni, ahol elfogadják a 70-es vonalra érvényes bérleteket, vasúti jegyeket.

Pár órával korábban is majdnem volt egy karambol

Csütörtök este már majdnem történt ugyan itt egy baleset. Mint korábban megírtuk, egy gépjármű elakadt, emiatt egy vágányon szünetelt a vonatforgalom az eltávolításáig.

Pont meg tudott állni a vonat

Nagy mázlija volt az autósnak: a Vácról a Nyugati pályaudvarra 19:34-kor elindult S70-es vonat időben megállt az autó előtt. A járat ezután visszatér Gödre, onnan nem közlekedett tovább. Este fél 9-re sikerült eltávolítani a járművet a vágányokról.

A rendőrség ezt kéri a vasúti átjárót megközelítő sofőröktől

  • Vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad!
  • Biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a teljes sorompó mindkét rúdja nyitott véghelyzetben áll, a fényjelző vagy hangjelző berendezés jelzést nem ad, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.
  • Csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja az áthaladást!

Sajnos rendszeresek az ütközések

Legutóbb vasárnap délután Debrecenben, a Sámsoni úti vasúti kereszteződésben ütközött vonattal egy személyautó. A Mávinform akkor azt írta: a fény- és félsorompóval ellátott vasúti átjáróban a jelzőlámpa tilos jelzést adott, ennek ellenére gurult a gépjármű a sínekre.

Szerencsés volt

A sofőr megúszta a felelőtlenséget: a MÁV közlése szerint személyi sérülés nem történt. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egységük áramtalanította a gépkocsit. A személyvonat utasait a katasztrófavédelem segítségével átszállították egy másik vonatra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez pedig a a péntek reggeli baleset

(Kiemelt kép: a Keszi Channel Facebook-oldala.)