Az Omega legendás zenésze, Benkő László fia megdöbbent, amikor észrevette, hogy az édesapja sírját az elmúlt napokban többször is meggyalázták. Kétszer vitt ki virágot reggel a temetőbe, másnapra azonban eltűnt az összes növény.

A Farkasréti temetőben nyugszik

Benkő László 2020. november 18-án, 77 esztendősen hunyt el. Fia, Az Omega alapítója a Farkasréti temetőben alussza örök álmát, a Fradi egykori labdarúgója, Simon Tibor és a legendás színésznő, Tolnay Klári közelében. A mai napig népszerű zenész sírkövét 2022. április 30-án avatták fel. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször megvádolták őket

„Bennünket korábban többször is megvádoltak azzal, hogy nem tartjuk rendben apu sírhelyét. Ismeretlen emberek fotózták le a sírt, vagy telefonáltak be különböző szerkesztőségekbe, hogy tessék, ilyen rendezetlen és gondozatlan édesapám sírja. Holott épp akkoriban készült az új sírkő” – mesélte Benkő László fia, Balázs. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mocskos, undorító üzletág

„Rendszeresen járok ki a temetőbe. Így tettem most, 30-án és 2-án is. Nem véletlen, hogy visszamentem, mert a barna krizantémot először és másodszor is lelopták apu végső nyughelyéről. Zavar és fáj, hogy nem kaphatja meg a végső tiszteletet egy olyan ember, akiért korábban milliók rajongtak. De tartok tőle, hogy ez egy általános jelenség. Meggyőződésem, hogy immár egy mocskos, undorító üzletágról beszélünk. Kifigyelik, hová kerül friss virág, elviszik, majd eladják máshol” – mondta a legendás zenész fia a Blikknek.

Lopás és autófeltörés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy az utóbbi időben több olyan bejelentés is érkezett az Érdi Rendőrkapitányságra, amikor arról panaszkodtak emberek, hogy az Ercsi úti temetőben, illetve annak környékén ellopták a pénztárcájukat, vagy épp feltörték az autójukat, és onnan emeltek ki ezt-azt. 

Összehangolt akciókra gyanakodnak

Az esetek kapcsán a hatóság arra gyanakszik, hogy egy profi bűnbanda összehangolt akcióiról lehet szó, mely ügyekben már el is kezdődött a nyomozás. Közeledik a mindenszentek és halottak napja, vagyis a szokásosnál jóval többen fordulnak meg a temetőben.

Odafigyel a rendőrség

A rendőrség is nagyobb számban lesz jelen, illetve folyamatosan figyelik majd a bejáratnál lévő kamerákat is, hogy amennyiben szükséges, akkor minél hamarabb rajtakapják a bűnözőket.

Körültekintő magatartás

Az érdi önkormányzat felhívta a figyelmet arra is, hogy legalább ilyen fontos a körültekintő magatartás, hogy mindenki vigyázzon a saját értékeire. Vagy ha már megtörtént a baj, akkor azonnal jelentsék a temetőgondnoki irodában, de még hatékonyabb, ha valaki közvetlenül a rendőrséghez fordul, írja az erdmost.hu.

Értelmetlen rongálás

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy több sírhelyet összefestett és mécsestartókat tört össze, tettével pedig több százezer forintos kárt okozott egy nyugdíjas a monori temetőben. A nyomozók alapos helyszíni szemlét tartottak és rövid időn belül kiderítették, ki követhette el az érthetetlen rongálást. A gondnok bejelentésére mentek rendőrök július 19-én a temetőbe. Ismeretlen több sírhelyet összefestett és mécsestartót tört össze, tettével több százezer forintos kárt okozott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benkő László. Fotó: archív