Fóton bántottak egy foxi kutyát. Az állatnak csupán annyi volt a bűne, hogy az utcán sétálgatott.

Felfoghatatlan

Az esetről az Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest Facebook oldalán számoltak be, a történethez pedig fotókat is csatoltak.

Az utcán sétált

A posztban azt írták: „Éjszaka Fóton vélhetően éles lőfegyverrel meglőttek egy foxit, akinek a bűne az volt, hogy sétált az utcában. Szemtanú egy hatalmas puffanást hallott és azonnal kirohant.”

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy telken összeesett

„Látta, hogy a kutya tántorog és pár méter múlva egy telken összeesik . Dunakeszi rendőrség rendőrei kiemelkedően kezelték az ügyet és éjjelig helyszíneltek, adatokat gyűjtöttek. Meghallgatták a szomszédokat és a gazdit is, aki később ért haza.”

Nyomoz a rendőrség

„Az eredményeket és lövedéket átadjuk a nyomozóhatóságnak. Rendőrség kiemelten dolgozott az ügyön, így nagy esély van az elkövető megtalálására.” – zárták a bejegyzést. A sokkoló fotók itt érhetők el.

Somogyban is

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ügyben, ahol egy nő megbízta falubeli ismerősét kutyájának elpusztításával.

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy küldje másvilágra a három éves állatot. 

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az állatot bántotta.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Hevesben is

Ahogyan azt a Kékvillogó is megírta csúnyán elbántak egy kutyával Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen tettre nincs magyarázat és bocsánat.

Elszaporodott esetek?

A hírek alapján úgy tűnik, hogy az utóbbi időkben mint ha egyre több ilyen és ehhez hasonló eset látna napvilágot. Nem messze Szilvásváradtól, Ózdon is hasonló eset történt még márciusban. amelyről mi is beszámoltunk.

Beteges elképzelése támadt

Ott egy fiatal férfi a minap a Kolozsi út egyik házában földhöz vágott egy kiskutyát. A rendőrség hívta az ebrendészet számát, hogy szállítsák el a szerencsétlenül járt kutyát..

Az egyenruhások azonnal intézkedtek

Mint mondta, a fia részegen elhatározta, hogy a három kölyök kutya közül az egyiket megeszi. Ezért csapta hozzá a földhöz a szerencsétlen állatot, amely azonnal elpusztult. Szerencsére az anyakutyát és a kölyköket állatbarátok elvitték.

Megtorlást követel a politikus

„Az Ózdi Állat-és Környezetvédelmi Alapítvány nevében levélben fordulok a város jegyzőjéhez, és kérem a család azonnali eltiltását az állattartástól! Példát kell statuálni, nem maradhat megtorlás nélkül ez a cselekmény!” – zárul Fridus Péter bejegyzése.

Megbánt mindent

Időközben az Ózdi Járásbíróság is meghozta ítéletét az ügyben. A férfit tíz hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. Súlyosbító körülmény volt ittassága, büntetett előélete és az is, hogy az állat elpusztult. Ugyanakkor enyhítő körülmény volt, hogy tettét megbánta és beismerte.

Nem gondolta komolyan, hogy megsüti

A férfi még korábban a Blikknek nyilatkozva teljesen másképp adta elő a történetet. „Én akkor rosszul éreztem magam, ügyetlen voltam, kicsúszott a kezemből a kiskutya. Leesett, elpusztult. Olyat, hogy megsütöm, talán dühömben vagy elkeseredésemben mondhattam. De soha ilyet nem tennék” – magyarázta.

Összetört a történtek után

Hozzátette, ő sajnálja a legjobban a kiskutyát, meg azt is, hogy a rendőrök elvitették a kölyök három testvérét meg az anyjukat is. Kutyák közt nőttem fel, most meg vagyok törve – osztotta meg érzéseit. Kijelentette, előző este valóban egy buliban volt, ahol alaposan lerészegedett.

Kiemelt kép: Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Újpest