Megműtötték azt a kislányt, akit hétfő reggel szúrt meg osztálytársa a bőnyi általános iskolában. Mirellát mentőhelikopterrel vitték a győri kórházba. A sérült édesanyja azt mondta, úgy tudja, az elkövető halállistát készített és otthonról vitte az iskolába a kést.

Hárman voltak a teremben

Amint arról beszámoltunk, tragédia történt a Bőnyi általános iskolában hétfő reggel. A hatodikosok osztálytermében az egyik kislány táskájából egy kés került elő, amivel szívtájékon szúrt egy másik gyermeket, Mirellát. A teremben csak három diák tartózkodott a borzasztó történéskor, a harmadik lány, aki szemtanúja volt a rettenetes merényletnek, ijedtében elrejtőzött. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A győri kórházba vitték

A tanteremben, órákkal a szörnyűség után, még mindig helyszínelnek, a sérült Mirellát mentőhelikopter szállította kórházba. Életéért ezekben a percekben is küzdenek az orvosok. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház megerősítette, hogy a megszúrt diáklány hozzájuk került. Úgy tudjuk, Mirellát azonnal a műtőbe vitték.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az orvosok mindent megtesznek

A kórház rövid közleményében azt írja, mellkasi sérülésekkel érkezett a kiskorú lány, akinek állapotáról személyiségi és betegjogokra való tekintettel bővebb tájékoztatást nem tudnak adni. Arról is tájékoztatták a Kisalföldet, hogy kollégáik mindent megtesznek a kislány gyors felépülése érdekében.

Sokkos állapotban az édesanya

Úgy tudni, a késelő gyermek egy halállistát is írt, amin több iskolás neve is szerepelt. Köztük Mirelláé. Közben megszólalt Mirella édesanyja is, aki azt mondta, sokkos állapotban van a történtek óta.

A körzeti megbízottól értesült az anyuka

„Pár perce értesültem csak a bőnyi körzeti megbízottól, hogy mi történt a kislányommal. Sokkot kaptam a hírre, hiszen a lányom egy csendes, szelíd kislány. Nem haragszom a szurkáló osztálytársára, számomra csak az a fontos, hogy a gyerekem életben maradjon” – mondta a tragédia után

Hogyan nevelték a szülők?

„De van, amit nem értek. Mi vesz valakit arra, hogy kést vigyen az iskolába és halállistát írjon? A fiam elmondása szerint Mirella és két unokatestvére neve is szerepelt rajta. Hogy nevelték ezt a gyereket a szülei? A férjem Ausztriában szakács, most indult haza, hogy a gyerekem mellett lehessen” – mondta a gyermek édesanyja. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: bőnyi általános iskola – Forrás: Google