Site icon LikeNews

Döbbenet: Egy halott ember zuhant a kertbe a levegőből

Ebéd után kiültek a kertbe a háziak, nyár volt, iszogattak, pihentek. Egyszer csak a semmiből pár méterre tőlük a földre huppant egy halott férfi. Akkora erővel csapódott a kertbe, hogy kisebb kráter alakult ki körülötte. Kiderült, egy repülőgépről zuhant le.

Az eset Nagy-Britanniában, London külvárosában történt még a nyáron. A szemtanúk szerint az áldozat úgy nézett ki, mint egy nagy jégtömb. Senki nem tudta akkor még, hogy ki ő, és honnan jött. 

A Sky nevű brit tévécsatorna hónapokig tartó nyomozása szerint egy 29 éves kenyai férfi jéggé fagyott teste zuhant a londoni kertbe. A szülőhazájában, Kenyában reptéri takarítóként dolgozott, és családot tervezett a barátnőjével, amikor úgy határozott, szerencsét próbál egy jobb élet reményében. 

Elrejtőzött egy Boeing 787 futóművénél, majd kiesett – vélhetően már holtan -, amikor a gép kiengedte a futóművet. A gép 8 órát repült 11 ezer méter magasan, ahol már alig van oxigén, és borzasztó hideg is van, körülbelül mínusz 60 Celsius-fok.

A riporterek elmentek Kenya repterére, és körbekérdezősködtek, eltűnt-e valaki az elmúlt hetekben. Végül egy Uber-sofőrtől kaptak infót, miszerint egy takarító hiányzik a reptérről hetek óta. A Colnet cégnél dolgozott, ami egyike a tucatnyi reptéri cégnek, takarítás a profiljuk. Havonta 9000 kenyai shilling a fizetés, ami nagyjából 26 ezer forint. Hat hónapra alkalmaznak embereket, aztán kirúgják őket. Kiderítették az újságírók, hogy a férfi neve Paul Manyasi, pont június vége óta nem találják, és senki nem tudja, hová tűnt – írja az Index.

Egy kollégája nyilatkozott. Eszerint június 30-án az egyik utasterminál takarítása volt a feladata, Paul pedig a külső területet kapta. A műszakja végén senki nem találta őt. A telefonja ki volt kapcsolva. A cég mindenkitől titoktartást kért.

Elmentek a családjához is, ahol kiderült, hogy a szülőknek hat gyerekük született, Paul 10 éve költözött el, havonta beszéltek, de akkor már hónapok óta – érthetően – nem jelentkezett a férfi. A szülők is felismerték a férfi táskáját, sőt, a cipőjét és a vörös alsónadrágját is. Az apa azt mondta, nem tud mit tenni, nincs pénzük hazavitetni Paul holttestét. Maradjon ott. A föld az csak föld mindenhol.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version