Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből

Felhozták a mélyből

Lezuhant egy túrázó a Pes-kő-barlangnál Vértestolna közelében vasárnap, a tűzoltók kötélpályát építették ki, hogy a 15 éves fiút felhozzák a mélyből – közölte a Komárom-Esztergom Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Önkéntes tűzoltók segítettek

Varga Mihály Sebestyén azt mondta: a bajba jutott fiatalnak a tatabányai hivatásos, valamint a vértestolnai, a tardosi és a tarjáni önkéntes tűzoltók segítettek, miután felhozták, hordágyon vitték az útra, ahol átadták a mentőknek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Súlyosan megsérült

Az MTI információi szerint a fiú mindkét lábán nyílt lábszártörést szenvedett. A barlanghoz nem vezet jelzett turistaút, oda csak sziklapárkányon lehet eljutni.

Egy férfi korábban egy építkezésen sérült meg

Egy 34 éves férfi nyolc méteres magasságból zuhant a mélybe. Súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban ápolják.

Nem ez volt az első eset

A Nyugatifény.hu úgy tudja, hogy már többen meghaltak munkahelyi balesetben az iváncsai akkumulátorgyár építése közben. A portál egyik olvasója szerint el akarják tusolni az ügyeket

A rendőrség elismerte a baleset tényét

„Tájékoztatjuk, hogy 2023. április 28-án, 9 óra 30 perc körül, az Iváncsán épülő gyár területén takarítási munkálatok közben egy 34 éves férfi megközelítőleg 8 méter magasságból lezuhant, melynek következtében súlyos sérüléseket szenvedett, őt a mentők kórházba szállították.”

Nyomozás folyik

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon ismeretlen tette ellen, foglalkozási körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt eljárás indult.

Már januárban is volt egy furcsa eset

Akkor egy dél-koreai munkás halt meg az építkezésen furcsa körülmények között. A kormány 50 milliárd forinttal támogatja az építkezést, Mészáros Lőrinc cége 2,6 milliárd forintot kapott a gyárat kiszolgáló vízközművek megépítésére.

Sorra épülnek az akkumulátorgyárak

Ez elektromos autók terjedésével óriási szükség lesz akkumulátorokra, írta meg korábban a budapestkornyeke.hu is. Magyarország ebben a világversenyben jó pozíciókat akar elérni, ennek érdekében egymás után épülnek az akkumulátorgyárak Budapesten és környékén. Göd, Sóskút, Tárnok kissé távolabb pedig Iváncsa, Komárom és Jászberény a célpont. Az itt élő emberek egy részének nagyon nem tetszik, ami az otthonaik közelében történik. Mivel senki sem hallgatja meg őket, dokumentumfilmben mondják el a kételyeiket, aggodalmaikat. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Akkumulátor-nagyhatalom

Az elektromos közlekedés hamarosan húzóágazat lesz. Magyarországnak készülnie kell arra, hogy az erőviszonyok világszerte átalakulnak, az államok versenyében pedig azok lesznek sikeresek, amelyek a felemelkedő iparágakban vezető szerephez jutnak. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezzel indokolta idén januárban, hogy a kormány a hagyományos autók mellett az elektromos járművekhez kapcsolódó termelést, például az akkumulátorgyártást is jelentős támogatásokkal ösztönzi. Ide kapcsolódik: Különleges gazdasági övezet jön létre a gödi Samsung gyárnál.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: MTI/Illusztráció