Az otthon belülről szinte teljesen megújult, a néhai színésznő szeretett kertje továbbra is teljes pompájában tündököl. Az ingatlant tavaly vásárolták meg, azóta pedig meg sem állnak a munkával.

Eladta a gödöllői otthont

A színésznő 2020-ban hunyt el, egykori gödöllői otthonát pedig fia, Szűcs Csaba örökölte, ám kis idő múlva eladta, ugyanis nem tudta fenntartani. Ma már új család lakik benne, Eszter és Csaba vásárolta meg, akik gyermekeikkel együtt költöztek be. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szentendréről költöztek át

Az ingatlant tavaly vásárolták meg, azóta pedig meg sem állnak a munkával. Kiemelték, Ildikó imádott kertjére nagy gondot fordítanak. „Szentendrén laktunk korábban, és szerettünk volna egy szép kerttel rendelkező ingatlant. A lányunk ajánlotta Gödöllőt, így találtunk rá erre a házra. Egyből beleszerettünk, de akkor még nem tudtuk, hogy ez Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos otthona volt” – mondta Eszter.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Érdekes a sors”

„Érdekes a sors, ugyanis az édesanyám egy gimnáziumba járt Ildikóval Nyíregyházán. Kicseréltük az ablakokat, valamint a belső burkolatot is, emellett újrafestettük a falakat, és sajnos néhány fát is ki kellett vágni, mivel elkorhadtak” – tette hozzá a Blikk cikkében.

Mindig virágzik valami

„A férjem nagyon ért a növényekhez, így amit csak tudott, megtartott és profin gondozza őket, sőt, még hivatásos kertészek segítségét is kértük. Csodálatos fák és bokrok vannak, szinte mindig virágzik valami” – mondta az asszony, aki megemlítette, nagyon örülnek annak, hogy megtalálták a házat és megvásárolták, mert lehet, ha nem így történt volna, akkor lebontják.

Szó sem volt bontásról

Ildikó fia szerint erre nem kerülhetett volna sor. Mint mondta, eladáskor kikötötte a vállalkozónak, hogy csak akkor vásárolhatja meg a telket, ha a ház és a körülötte lévő kert is megmarad. „Szerencsére ő ezt figyelembe vette, valamint az új tulajdonosok is nagy gondot fordítanak rá” – mondta Szűcs Csaba.

Ereklyékre bukkantak

Eszter pedig elárulta, hogy a régi házban a színésznő ereklyéire bukkantak. Bár Ildikó fia elvitte azokat a dolgokat, amelyekre igényt tartott, de még így is maradt néhány családi fotó, bútor és jelmez is a hagyatékból, amelyeket semmiképpen nem szeretnének kidobni, egyelőre a garázsban pihennek. „Szeretnénk ezeket a Pécsi Ildikó Színi Társulatnak vagy a színművész fogadott fiának és a szellemi hagyaték örökösének, L. Péterfi Csabának ajándékozni” – zárta gondolatait az új lakó.

Egy ország zárta a szívébe

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, Pécsi Ildikót egy ország zárta a szívébe, amikor 1962-ben, mindössze 22 évesen eljátszotta Noémi szerepét Az aranyemberben. Onnantól kezdve sikert-sikerre halmozott, a közönség szeretete mellett több mint egy tucatnyi díjat kapott a munkássága elismeréseként, valamint rengeteg tévés és színházi produkcióban szerepelt. Felsorolni szinte lehetetlen lenne mindet, annyira foglalkoztatott művész volt.

Megindító évfordulók

Ahogy írtunk róla, Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgóval több mint öt évtizeden át éltek békében, szeretetben. Férje halála után alig öt hónappal a színésznő is örökre lehunyta a szemét. Fiuk, Szűcs Csaba mostanra már elfogadta, hogy a szülei már fentről vigyáznak rá, de az évfordulók még mindig megindítóak a család számára.

Felismeri nagymamáját a tévében

„Amikor kilátogatunk fiammal, Zsomborral a temetőbe, mindig emlegeti, hogy itt pihen a gödöllői mama és papa. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a szüleim még ismerhették őt, és bearanyozta a mindennapjaikat. Ha meglátja a nagymamáját a tévében, rögtön felismeri” – mesélte korábban Csaba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és fia – Forrás: YouTube/MTI