Sokan arra számítanak, hogy a hétvégén felugranak a fővároshoz közeli Dobogókőre egy jó szánkózásra. A kirándulást felejtsd el, mert a hegyre vezető utat a rengeteg kidőlt fa miatt lezárták, a Dobogókőn még áram sincs.

Lezárták a dobogókői bekötő utat

Komárom-Esztergom és Pest vármegyében a közlekedésre veszélyes fák és fakidőlések miatt több alsóbbrendű út egyáltalán nem járható. Ilyen a Tardos és Bikolpuszta közötti útszakasz, valamint a Budakalász – Dobogókő – Esztergom összekötő út, amelyet a 21-es és a 33-as km között lezárták, Pilisszentlélek is erre a szakaszra esik, csak a helyi lakosokat engedik be. Ezen kívül a dobogókői bekötő utat is lezárták.

Ilyen most a Dobogőkőre vezető út

Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy segíti mások hiteles tájékoztatását.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kidőlt fák

Az elmúlt pár napban annyi hó esett le a térségben, hogy a fák meghajoltak, több kidőlt. A Dobogókőre vezető elektromos vezeték is megrongálódott, nincs áram a településen, így az éttermek, hitték sem tudnak vendégeket fogadni. Városi terepjárókkalsem érdemes próbálkozni, mert jelenleg csak speciális járművekkel járható a mély hó.

Terepjáróval sem járható az út

Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy segíti mások hiteles tájékoztatását.

Keress másik szánkózóhelyet

Jelenleg szánkózásra sem a legjobb helyszín Dobogókő, ugyanis a hegyre vezető utat is lezárták, így lényegében el sem lehet jutni azokra az erdei utakra, ahol csusszanni lehetne a gyerekkel. Érdemesebb inkább másik helyszínt keresni.

Nem kell meredek hegyoldal

A szánkózáshoz nem kell meredek hegyoldal. Arra kell csak figyelni, hogy a szánkólejtő alja ne egy forgalmas út legyen, így kisebb az esélye a balesetnek. A budai oldalon számos kiváló szánkózó hely közöl lehet választani.

Jó szánkózó helyek Budán

A Gellérthegy Újbuda felőli oldalán, a játszótér alatt remek lejtők vannak, ráadásul az autóktól sem kell tartani. Hasonló a helyzet a Tabánban is, közel a Naphegyhez, vagy a Rózsadombon az egykori Kádár-villa környékén, a Józsefhegyi kilátónál is klassz csúszóspályák vannak.

Felkapott szánkózóhely

Az agglomerációban elég egy kevésbé forgalmas, de lejtős utca és a gyerekek már szánkóra is pattanhatnak. A budai oldalon szinte minden településen vannak olyan lejtők, ahol biztonságosan lehet szánkózni. Pátynál a Fenyves-rét környéke nagyon felkapott. Nem csak a filmesek, de a családok is kedvelik a tágas teret, kellemes lejtőket.

Téli dugó Dobogőkőn

Visszatérve Dobogókőre: Érdemes komolyan venni a lezárást és nem bepróbálkozni a bejutással, mert tavaly óriási közlekedési fennakadás alakult ki a Dobogókőre vezető út mentén. Autósok százai araszoltak felfelé, a havas úton alig tudtak megfordulni, rengetegen ragadtak bent a téli dugóban.

Kiemelt kép: Lezárt út Dobogókőnél – Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy segíti mások hiteles tájékoztatását.