Site icon LikeNews

Fordíts kiemelt figyelmet az előszoba berendezésére!

Az első benyomás nemcsak az emberi kapcsolatokban fontos, hanem az ingatlanok esetében is számít, hogy megfog-e benne valami abban a pillanatban, amikor először lépsz be egy lakásba. 

A vendégek belépéskor először a külső és a belső tér között átmeneti helyiségként funkcionáló előszobával találkoznak, amely elválasztja az intim belső teret a külvilágtól. Éppen ezért fontos, hogy ezt a helyiséget, akár kicsi, akár tágas, megfelelően rendezd be a látogatók fogadására. Adunk néhány tippet, ötletet, hogyan teheted barátságossá és praktikussá.

Sokat elárul rólad

Egy családi ház kívülről is sokat mutat a lakók ízléséről, stílusáról, azonban belépve a lakásba az előszobában szembesülhetünk vele először, hogy milyen is az otthon. A Dublino Home előszoba-berendezései között kis és nagy lakásokba is találsz tetszetős, modern megoldásokat mind a kabátok tárolására, mind pedig a kulcsok és más apróságok, illetve a hangulatot megteremtő dekoratív tárgyak számára.

Az előszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége, itt fogadjuk a vendégeket, és előrevetíti az egész otthon stílusát, ennek ellenére sokszor háttérbe szorul a kialakítása. Ahány ház, annyi szokás, így van ez az előszobákkal is, amelyek méretben, elrendezésben és a megvilágítás szempontjából is lényegesen különböznek egymástól. 

Az alapszabály: esztétikum és funkcionalitás

Az esztétikum alapvető fontosságú az otthonok fogadóhelyisége esetén is, de csak akkor, ha a funkcionalitás is helyet kap mellette: egy jól megvilágított, kényelmes helyiség, amely lehetővé teszi a szezonálisan használt kabátok, cipők tárolását és rendszerezését, ugyanolyan fontos, mint a stílus és az egyéb részletek.

Akár egy keskeny előszoba, akár egy levegős helyiség fogadja a házba érkezőket, a tárgyak elrendezése döntő fontosságú lehet az otthon bejáratának személyre szabása során. A tükör kihagyhatatlan elem nemcsak az indulás előtti utolsó pillantás miatt, hanem mert mélységet ad a szűk tereknek, kiemeli a fénypontokat, így egy sötét, ablaktalan előszoba esetén aranyat ér. 

A falakra kerülhetnek festmények, fényképek, plakátok, és a színek is sokat segítenek. 

Stílusos részletek

Jó ötlet lehet előszobabútorok beillesztése, különösen dekoratív elem lehet egy, a helyiség, a lakás stílusához illő konzolasztal, amelyre a hazatérő családtag lepakolhatja a kulcsait, de lehet ez egy díszítésre szolgáló bútordarab, amely sajátos hangulatot kölcsönöz. Választhatsz modern vagy antik darabot, fából, fémből vagy különböző anyagok kombinációjából.

A kabátok tárolására választhatsz a rendet szolgáló, a ruhákat elrejtő szekrényt vagy fali fogasokat, esetleg egy divatos, dizájnos állófogast. 

Minden választásodat az határozza meg, hogy milyen a lakás többi helyiségének a stílusa, legyen összhangban azzal. Ne zsúfold tele, találj olyan tárolómegoldásokat, amelyek nem nyomják össze a kis tereket sem. Amennyiben természetes megvilágítással nem rendelkezik az előszoba, mesterséges fényforrásokkal varázsold világossá.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version