A póker mindig is népszerű játék volt, de népszerűsége az elmúlt években az egekbe szökött, ami részben annak is köszönhető, hogy a hírességek ma már befolyásolják a játékokat és azok népszerűségét. Ráadásul, hozzá kell tennünk azt is, hogy az online poker oldalak térnyerésével pedig ma már egyre több sztár van nagy hatással a játékra. Bár az változó, hogy melyik híresség melyik szerencsejátékot szereti, főleg a póker az, amit támogatnak a sztárok.

De mégis hogyan rázzák fel a sztárok az online oldalakat?

Az egyik legnagyobb módja annak, hogy a hírességek felrázzák az online póker oldalakat, ha egyszerűen játszanak, azaz követik az eseményeket. Ha egy nagy horderejű hírességet észrevesznek egy pókerasztalnál, az nagy figyelmet kelt, és új játékosokat vonz be a körökbe. Sok online póker oldal felismerte a híres játékosok erejét, ezért is kezdték el szponzorálni az olyan versenyeket és eseményeket, amelyek kifejezetten nekik szólnak.

Sok híres arc jelentkezett be online póker oldalak nagyköveteként vagy szóvivőjeként, és támogatásaik segítették a játék legitimizálását és új játékosok bevonását. Ilyen például Ben Affleck színész, aki jól ismert póker rajongó, és egy népszerű online póker oldal márkanagykövete is egyben. Támogatása sok új játékost hozott, és hozzájárult ahhoz, hogy az online póker népszerűbbé váljon.

Ráadásul, nem csak a játékokban vesznek részt, hanem a közösségi médiában is gyakran hirdetik a tevékenységüket. Sok sztár használta a közösségi médiát, hogy megossza a póker iránti szeretetét, és ösztönözze követőit, hogy próbálják ki ők is. Például Nelly rapper, aki szintén nagy rajongója a játéknak, az Instagram fiókját arra használta, hogy fotókat és videókat osszon meg magáról pókerezés közben. Posztjai nagy érdeklődést váltottak ki, és segítettek bemutatni a játékot egy teljesen új közönségnek.

A híres pókerjátékosok

A híres pókerjátékosok online póker oldalakra gyakorolt hatása tehát teljesen biztos. Számos online póker oldal kínál most is hírességnek versenyeket, ahol híres arcok versenyezhetnek egymással nagy nyereményért. Ezeket a versenyeket gyakran erősen reklámozzák, ami nagy figyelmet kelt a médiában és a nyilvánosságban.

Néhány híresség ráadásul olyannyira szereti a pókert, hogy mára már saját pókeroldalt is nyitott. Például Tobey Maguire színész, aki a játék iránti szeretetéről ismert, társalapítója egy kivételesen népszerű póker oldalnak. Bár az oldal végül megbukott, óriási löket volt ez az esemény is az online póker világában.

Amit még érdemes megjegyezni

Ha egy híres arcot látunk egy pókerasztalnál, az gyakran vonzza a nagy tétes játékosokat, akik le szeretnék győzni az adott hírességet, aki éppen játszik. Ez hatalmas összegű fogadásokat eredményezhet, ami áldás lehet azoknak az online póker oldalaknak, akiknek a felületén játszanak a játékosok.

Van azonban egy árnyoldala is a hírességek online póker oldalakra gyakorolt hatásának. Egyrészt előfordulhat, hogy egyes játékosok nem mernek játszani, amikor magas rangú hírességeket látnak az asztaloknál. Ezenkívül mindig fennáll annak a veszélye, hogy egy híresség támogatása vagy szponzorálása visszaüthet, ha a híresség később botrányba vagy vitába keveredik.

A legnépszerűbb hírességek, akik szeretik a pókert:

  • Ben Affleck
  • Tobey Maguire
  • Jennifer Tilly
  • Matt Damon
  • Shannon Elizabeth
  • Hank Azaria
  • Ray Romano

Az online póker asztalok

Összefoglalva, a hírességek jelentős hatást gyakorolnak az online póker oldalakra, mind a játékra fordított figyelem, mind a tétek mennyisége tekintetében. A hírességek befolyása valószínűleg ráadásul az évek előrehaladtával tovább fog növekedni, ahogy egyre több sztár fedezi fel az online pókerezés örömeit. Fontos azonban emlékezni arra, hogy bár a hírességek támogatása és szponzorálása hatékony eszköz lehet a játék népszerűsítésére, kockázatokkal is jár, és fontos, hogy az online póker oldalak alaposan mérlegeljék a lehetséges következményeket, mielőtt egy híres arccal társulnak.

Annak tehát, hogy hírességek reklámozzák az online póker asztalokat több előnye és hátránya is lehet az életben. Összességében viszont mindenképpen azt mondhatjuk, hogy megéri az online póker oldalaknak, ha olyan játékosokkal rukkolnak elő, akik szerte a világon ismertek, mert ezzel sok-sok új játékost bevonzhatnak a felhasználók közé. 

(X)