Site icon LikeNews

Hogyan érdemes összepakolni a költözéshez?

Amikor közeledik a költözés időpontja, egyre feszültebbek leszünk, hiszen egy lakás összes bútorát, személyes tárgyainkat, értékeinket nem egyszerű megfelelően előkészíteni a költözéshez. A cél az, hogy a dolgok épségben érkezzenek meg az új otthonunkba, hiszen a helytelenül becsomagolt bútorok a pakolás vagy az út közben könnyen megsérülhetnek.

Cikkünkben tippeket gyűjtöttünk össze a csomagoláshoz, melyeket, ha megfogad, akkor biztos lehet a költözés sikerességében.

A megfelelő dobozok kiválasztása

A Promove szakemberei azt ajánlják, hogy a költöztetés problémamentes lebonyolítása érdekében csak olyan dobozokat használjon, melyek strapabíróak, erősek, tetővel rendelkeznek és a méretük is ideális.

Az innen-onnan összegyűjtött dobozok kis eséllyel lesznek megfelelőek, hiszen vagy túl vékonyak, vagy túl kicsik, esetleg túl nagyok, illetve előfordul, hogy nincs tetejük. Ha ezekbe a dobozokba pakol, akkor az értékei nem lesznek biztonságban, hiszen ebből kiborulhatnak, vagy vékony doboz esetében a doboz behorpad és leborul.

Érdemes a költöztető cég által ajánlott speciális dobozokat használni, melyek megfelelő méretűek, stabilak és zárhatóak.

Hogyan pakoljon bele a dobozokba?

Minden dobozban legyenek nehezebb és könnyebb tárgyak, amelyeket puha dolgokkal, például ruhával, párnával támasszon ki. Semmiképpen ne tegyen egy dobozba csak nehéz könyveket, míg más dobozba csak könnyű tárgyakat.

Az elkészült dobozra írja rá, hogy mit tartalmaz, valamint azt, hogy az új lakásba melyik helyiségbe kerüljön.

A bútorok lapra szerelése

Minden bútornak üres állapotban kell lennie a költözés napján, a vékony, eredetileg lapra szerelt állapotban vásárolt bútorokat pedig újra lapra kell szerelni. Ennek az az oka, hogy ezek a bútorok könnyen széteshetnek a döcögős út során, valamint szétszerelve sokkal könnyebben lehet őket pakolni.

Ha azon aggódik, hogyan szereli lapra a bútorokat, akkor érdemes ezt inkább a költöztető cégre bízni, hiszen szerszámokkal és rutinnal is rendelkeznek, az új lakásban pedig pillanatok alatt újra össze is tudják rakni.

Az értékes holmik szállítása

A sérülékeny elektronikai eszközök, háztartási gépek, műtárgyak, bútorok esetében mindenképpen buborékfóliázás szükséges. Ezeket is beszerezheti a költöztetőknél, sőt, felár ellenében általában át is vállalják ezt a műveletet. Ne feledje a vízzel működő gépek leeresztését, hiszen a kifolyó víz kárt tehet az autón lévő többi tárgyban.

Növények költöztetése

Sokan elfeledkeznek arról, hogy a növényeket is be kell csomagolni, ezeket érdemes papírdobozba tenni, valamint a költözés előtti napokban már hagyjuk abba a locsolást, mivel a vizes-sáros lé belefolyhat a papírdobozok közé.

Ékszerek és a készpénz

Ne tegye őket dobozba vagy a ruhák közé, inkább mindvégig tartsa magánál, vagy tegye be széfszolgáltatóhoz, esetleg bízza barátaira.

Ha megfogadja tanácsainkat, akkor a költözés tervezhetőbb, átláthatóbb, gyorsabb és gördülékenyebb lesz, és értéktárgyai sérülésmentesen jutnak el új lakhelyére.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version