Site icon LikeNews

Hogyan készítsünk tökéletes fotót házi kedvencünkről?

A háziállatok apró örömök az életünkben. Együttérzésre és feltétlen szeretetre tanítanak, és a legfrissebb tanulmányok szerint képesek csökkenteni a szorongást és a depressziót, segítenek az erős és hosszú távú kapcsolatok kialakításában, boldogságot hoznak az életedbe, és egy csomó más pozitív dolgot jelentenek. Ezenkívül ők lehetnek a család legbolondosabb és legaranyosabb tagjai is. Így tehát nem meglepő, hogy teljes jogú családtagként házi kedvenceink is helyet kapnak a családi fotókon és az albumokban. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amelynek segítségével csodálatos képeket készíthetsz szőrös barátaidról.

1. Legyél egy szintben velük

Próbáld meg elkerülni a klasszikus pillanatfelvételeket, és inkább célozz be valami kevésbé szokatlant. Igen, elég menő megörökíteni, ahogy a kölyökkutyád ugrabugrál, de egész más képet fogsz kapni, ha lemész az ő szintjére, és lefényképezed az orrát. A legtöbb háziállat kisebb nálunk, és az álló helyzetből készített képek általában nem valami érdekesek.

2. Fókuszálj a szemre

Azt mondják, a szem a lélek tükre és ez akkor is igaz, amikor kedvencünk szemébe nézünk. A szem a legelső dolog, amit megnézünk, erősen támaszkodunk a vizuális kommunikációra.

3. Gondolj a háttérre

Általában az ilyen jellegű fényképeknél a kis mélységélesség (DoF) használatával járunk a legjobban, kizárva a környezet zavaró elemeit. Azt szeretnénk elérni, hogy az állat szinte „leugorjon a képről”, ehhez pedig egy szép, sima háttér a legjobb. A teleobjektív tökéletes választás. Néha azonban a környezet túl jó ahhoz, hogy kihagyjuk a képről, és a fotó fontos részét képezi. Ebben az esetben feltétlenül legyen rajta a képen, különösen akkor, ha nem elvonja a figyelmet szőrös barátunkról, hanem éppen ellenkezőleg, kiegészíti a tevékenységét.

4. Mit szólnál egy másik szöghöz?

Amellett, hogy egy szintben vagy kedvenceddel, próbálj kreatív szögekből fotózni. Az alábbi kép elég menő – ez az egyik legkreatívabb szög, amit valaha láttam.

Fénykép Dreamstime

5. Keresd a fényt

Ne korlátozd a fotózást a déli fényre vagy a beépített vakura. Csodálatos képeket lőhetsz hajnalban vagy este, naplementekor. Ha déli napfényben fényképezel, próbálj derítőfényt használni; ne feledd, a vaku megijesztheti őket. A borús napok enyhe megvilágítást nyújtanak, ilyenkor szükség lehet egy kis utómunkára. Mindenesetre ne hagyd, hogy a nem megfelelő fényviszonyok meggátoljanak a fotózásban, ha kiskedvenced éppen aktív, és aranyosan játszik.

6. Kapd el a pillanatot

A legjobb fényképeket akkor lőheted, amikor az állatok mozgásban vannak. Valójában ezek a leginkább ajánlott pillanatok.

7. A fotó kompozíciója

Vannak képek, amelyek jól néznek ki úgy, ha középen van az alany, de a kompozíció általában élesebbnek tűnik, ha kedvencedet a középponttól balra vagy jobbra rendezed.

8. Sok türelem

A tökéletes állatfotó elkészítése se nem egyszerű, se nem gyors folyamat. Gyakran ki kell várnod a megfelelő pillanatot, vagy ha kedvenced nem valami vidám, időt kell adnod neki, hogy megjöjjön a kedve a játékhoz, és így együttműködőbbek legyenek.

9. Nagy látószög

Ha nagylátószögű lencséd van, próbáld ki néhány vicces fénykép erejéig – bámulatos eredményt kaphatsz.

10. Készíts sok képet

A digitális fotózás szépsége, hogy annyi képet készíthetünk, amennyit csak akarunk, anélkül, hogy pazarolnánk a filmet. Használd előnyödre! Próbálkozz és közben érezd jól magad – kiskedvenced csak ezt várja el tőled. Sok szerencsét!

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!

Exit mobile version