Site icon LikeNews

Így csináld a muffint, hogy tökéletes legyen

A muffin a legegyszerűbben és a legtöbb variációban elkészíthető sütemény. Angliában már a viktoriánus időkben is fogyasztották. Magyarországon viszont csak az utóbbi pár évtizedben lett népszerű a sütemény.

A muffint amerikai jövevényként ismerjük, de valójában Angliából származik. Az első, maradék száraz süteményekből, kenyérből és morzsából készült, muffinszerű süteményeket a XVIII. századi Angliában a házicselédek sütötték és fogyasztották. Aztán amikor a ház urai is megkóstolták, kiderült, hogy rendkívül finom csemege, s ettől fogva a társadalom valamennyi rétegében gyors népszerűségre tett szert.

A „muffin man”, a jellegzetes süteményárus reggelente és délutánonként tálcáját a fején egyensúlyozva kínálta portékáját, ami az angol reggelik és teadélutánok kedvelt süteménye lett. Megpirítva, vajjal és lekvárral fogyasztották a klasszikus angol teához.

A tengerentúlra a kivándorlók vitték magukkal a receptet a XIX. században. Az Újvilágban a muffin is új hazára lelt, és elég nagy átalakuláson ment keresztül. A sütemény alapja eredetileg ugyanis kelt tészta volt, de miután 1891-ben feltalálták a sütőport, kevert tésztából sütötték. Elkészítése egyszerűbbé vált – a muffinkedvelők szinte pillanatok alatt asztalra varázsolhatták a kedvenc süteményüket – írja a videkize.hu

Most jöjjön néhány tanács, hogy tökéletes legyen a muffin:

Kiemelt kép: Youtube.com

Exit mobile version