Lényegében mindent vitt, amit az öltözőkből el tudott lopni. Laptop és kabát éppúgy eltűnt, mint egy falhoz támasztott roller. A többszörös visszaeső férfi semmit sem változott, amikor korábban hasonló bűncselekmények miatt ítélték el.

Ezek voltak kedvelt célpontjai

Vádat emeltek egy többszörösen büntetett 53 éves férfival szemben, aki idén január és május között, sorozatjelleggel lopott értékeket elsősorban budapesti sportlétesítmények és iskolák öltözőiből – derül ki az ügyészség pénteki tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öltözőkre szakosodott

25 embert károsított meg bűnös ténykedésével, akik többnyire iskolás gyerekek. A férfi január és május között, sorozatjelleggel tulajdonított el értékeket jellemzően 4. és 14. kerületi sportlétesítmények öltözőiből, de általános iskolai, és uszodai öltözőkből is lopott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Még egy rollert is lenyúlt

Elsősorban pénztárcákat – több esetben személyes okmányokkal, bankkártyákkal együtt -, valamint mobiltelefonokat, táskákat, kabátot vitt el, de volt olyan, hogy egy öltözőszekrénynek támasztott rollertől fosztotta meg a tulajdonosát.

Vásárolt a bankkártyával

Ezen túlmenően, két budapesti színházból, és egy hostel szobájából is lopott irattárcát, táskát, laptopot és más értékeket. A zsákmányolt bankkártyákkal több esetben fizeni próbált budapesti, illetve Dunakeszin lévő dohányboltokban, alkalmanként több ezer forint értékben.

Sok van a rovásán

Összesen közel 1,8 millió forint kárt okozott a bűncselekményekkel. Az 53 éves férfit, mint többszörös visszaesőt, 25 rendbeli, többszörösen minősített lopással, valamint információs rendszer felhasználásával elkövetett csalások bűntettével vádolja az ügyészség. A jelenleg is letartóztatásban lévő férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható.

Éjszakai bagoly

Nemrégiben egy szigetszentmiklósi sorozatbetörő is rendőrkézre került. Mint korábban beszámoltunk róla, B. Kálmán sötétedés után járt át a szomszédos településről Szigetszentmiklósra és az útjába kerülő lehetőségeket bűnös módon kihasználva próbálta megélhetését biztosítani.

Nem boldogult a járgánnyal

Első akcióját 2021 novemberére időzítette, egy söröző parkolójában leállított kismotort akart ellopni, de képtelen volt beindítani és használni, hát otthagyta, miután tönkre tette a kormányzárt és a műanyag burkolatot. Két hónappal később egy gépkocsi lopáson érték tetten a rendőrök, 2022. január 11-én hajnalban egy zárt udvarról vitt el egy több milliós kisteherautót. A járőrök néhány kilométerrel arrébb állták útját.

Tüzet okozott az eldobott cigicsikkel

Április elején betörte egy szigetszenmiklósi ház ablakát, pénzt és mobiltelefont lopott, május közepén egy fa kirakodó pult égett le az általa eldobott cigarettacsikk miatt. A 300 ezer forintos árusító hely megsemmisült.

Ami a keze ügyébe akadt

A hatodik és egyben utolsóként listázott helyszíne egy üzletközpont volt, ahol 2022. szeptember 23-án este egy szépségszalon, illetve egy ajándék bolt ajtaját/redőnyét feszítette fel, és vitte, amit talált: pénzt, bizsukat.

Hosszú bűnlajstrom

A szigetszentmiklósi rendőrök az őrizetbe vett B. Kálmánt 13 rendbeli bűncselekménnyel gyanúsították meg: lopás bűntette, lopás bűntettének kísérlete, jármű önkényes elvétele bűntette, magánlaksértés vétsége, lopás vétsége, rongálás vétsége. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezen a videón pedig a már korábban említett sorozatbetörő látható egy újpest uszodában

(Kiemelt képünkön a sorozatbetörő látható „munka” közben.)