Göd képviselő-testülete úgy döntött, hogy heti 19 órával csökkentik a termálfürdő nyitvatartási idejét. Emiatt október elsejétől a téli szezon végéig hétfőnként nem lesz nyitva a strandfürdő és a többi napon is rövidebb ideig lesz nyitva.

Drágább lett az energia

Gödön a döntést részben a megnövekedett villamosenergia árakkal, részben pedig azzal indokolták, hogy így megspórolhatják a dolgozóknak túlóra esetén fizetendő plusz járandóságot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hétfőn zárva lesz a gödi strand

A korábbi tervek szerint a fürdő hétfői napokon 6 és 20 óra között tartott volna nyitva, de az előterjesztés szerint hétfőnként zárva maradna a termálstrand. Illetve a többi nap nyitvatartási idejéből is lecsipkednének, így összességében heti 19 órával csökkenne a fürdő üzemideje.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Vállalható kompromisszum

A gödi képviselők ezt vállalható kompromisszumnak tartották és egyhangúlag elfogadták a javaslatot. Az új nyitvatartás október elsejétől, szombattól lép életbe és jövő év április 30-ig tart. Hétfőn tehát senki ne menjen a gödi strandra, mert nem lesz nyitva.

Egymás után csökkentik a nyitvatartást

Hasonló takarékossági intézkedést jelentettek be nemrég Makón is, ahol a Hagymatikum Gyórgyfürdő nyitvatartási idejét korlátozták és az éjszakai fürdőzést már csak havonta egy alkalommal teszik lehetővé. Hasonló intézkedést hoztak Bükkfürdőn, Nyírbátorban vagy éppen Mórahalmon is.

Sok energia kell egy strandhoz

Több önkormányzat a rezsiárak elszállása miatt kényszerült arra, hogy az intézményeiben takarékossági intézkedéseket vezessen be. Egy strand sok energiát használ, hiszen fűteni kell a vizet, a helységeket és működtetni kell a szivattyúkat is.

Megugró árak

Az önkormányzatok nem jogosultak a lakosság által igénybe vehető átlagfogyasztásig elérhető csökkentett rezsidíjakra. Egyes településeknek 10-15-ször többet kell fizetni már az áramért vagy a gázért, így elengedhetetlen a takarékoskodás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció