Alaposan rá jár a rúd a hazai vendéglátósokra. 2020 elején a koronavírus miatt kerültek rendkívül nehéz helyzetbe, most pedig az emelkedő rezsiköltségek miatt kényszerülnek sokan nehéz döntést hozni.

Nem terhelik a vendégekre

A Fókusznak most több vendéglátós is azt mondta, hogy nem terhelhetik tovább a vendégeikre plusz költségeket, mert akkor nem lesz a továbbiakban vendégük, továbbá azt tapasztalják, hogy a turisták sem dőzsölnek jelenleg Budapesten, a forint folyamatos romlása miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A fűtés átalakítása

Van, aki kisebb ételadagokkal, gyertyákkal és vastag függönyökkel készül a fűtési szezonra. „Átalakítjuk a fűtésünket, már megrendeltük azt az inverteres nagy hűtő-fűtőt, amivel fűteni fogunk, hogy a gázszámlánk ne legyen több millió forint” – mondta Nemes Mihály, Tilos a Tilos ügyvezetője, aki arról is beszélt, hogy:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Emelni kellene, de

Legalább harminc százalékot kellene emelni, de a vendégkörük ezt már nem bírná el, hiszen a legtöbb vendégük diák. Bár sok turista utazik most Budapestre, a gyenge forint miatt, az éttermek zöme küszködik.

Napról napra rosszabb

Egy másik éttermes az adagokon változtatna, így még olcsóbban tudnának ételeket kínálni, mint mondta, a helyzetük napról napra romlik: az alapanyagárak mellett, a rezsiköltségük nekik is hatalmas. 

Brutális költségek

Havi 5 millióval nőttek a költségeik, ezért nagyjából húsz százalékot kellene emelni az áraikon, de akkor azzal elveszítenék a vendégeket, épp amikor a legnagyobb szükség lenne rájuk.

Bizonytalan időszak

Az étteremtulajdonosok igyekeznek minden lehetséges opción elgondolkodni, azonban hogy hosszútávon mi éri meg, még nem tudni. Legfőbb céljuk az, hogy a most következő bizonytalan időszakot a legkevesebb veszteséggel vészelhessék át. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A riport itt nézhető vissza:

Kapcsolódó:

Brutális bezárási hullámot indíthat el az energiaárak drágulása: még a koronavírusnál is rosszabb lehet a helyzet

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels