Még december sincs, máris baleset történt fenyőfa faragás közben. A mentősök számoltak be az esetről.

Meglepően korán történt az első baleset

Minden évben történnek balesetek a karácsonyi ünnepekhez köthetően. Van, hogy egy gyertya okoz lakástüzet, olykor egy felboruló fa okoz zűrzavart. Az is megesik, hogy már a fenyőfa felállítása során megtörténik a baj. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korán állt neki a készülődésnek

Egy férfi úgy döntött, nem bízza az utolsó pillanatra az ünnepi készülődésnek. Bár még csak november végét mutat a naptár, egy Pest megyei férfi úgy döntött, már most felállítja a karácsonyfát. A 40 éves férfi számításaiba azonban hiba csúszott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek is érdekelhetnek!

Már a múlt hétvégén megtörtént a baj

A férfi szerette volna belefaragni a fát a talpba. A baltával azonban nem sokon múlt, hogy amputálja az egyik ujját. A mentőknek kellett a baleset helyszínére sietnie.

Ellátták a férfit

A mentősök perceken belül kiérkeztek a riasztás helyére. Ellátták a sérült férfi kezét, és stabil állapotban kórházba szállították. Gyors és szakszerű ellátást kapott, így meg tudták menteni a megsérült ujját.

Nem szokványos

Az Országos Mentőszolgálat posztja szerint az nem ritka, hogy valaki karácsonyfa-állítás közben megsérüljön, máskor is történt már hasonló. Az azonban nem túl gyakori, hogy ez valakivel novemberben megtörténjen. A mentősök mielőbbi felépülést kívántak a szerencsétlenül járt személynek és gratulációjukat fejezték ki a mentésben résztvevőknek.

Posztoltak is az esetről az egyik közösségi oldalon a mentősök

Az ország karácsonyfáját már felállították

Egy Apc községen élő idős házaspár ajánlotta fel az idei ország karácsonyfáját. A fenyőt 42 évvel ezelőtt ültették, ám mivel igen nagyra nőtt, féltek, hogy valamelyik viharban kidől. Jobbnak látták, ha inkább kivágják.

Hatalmas fáról van szó

A fenyő 18 méter magas, törzse pedig 70 centiméter átmérőjű. A 6-8 tonnás fának a kivágása és a szállítása is komoly feladat vol. Végül a Kossuth téren kapott helyet, amit a tér megújításakor eleve úgy alakítottak ki, hogy legyen egy állandó, földbe süllyesztett foglalat az aktuális karácsonyfának.

A pár örül, hogy jó helyre került a fa

Az 1980 áprilisában ültetett ezüstfenyő hároméves csemeteként került arra a helyre, ahonnan végül a napokban kivágták. Akkor még csak 25 centiméteres volt. A fa vízkeresztig fog állni, majd miután lebontják, rászorulókhoz juttatják el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív