A kárpátaljai származású színész, Trill Zsolt új filmje, a Magasságok és mélységek kapcsán adott interjújában beszélt arról is, miként éli meg, hogy a szülőhazájában háború dúl, továbbá azt is elmondta, ő maga jelenleg katonai szökevénynek számít.

Katona szökevény

Az 50 éves színész Erőss Zsolt hegymászót alakítja a Magasságok és mélységek című filmben, a művész ennek kapcsán adott interjút az Indexnek, a beszélgetés során azonban az orosz-ukrán háborús helyzetről is szót ejtett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mélyen érinti

Elmondta, kárpátaljai magyarként különösen mélyen érinti az, ami a hazájában történik, továbbá kiemelte, ő jelenleg katonai szökevénynek számít odahaza.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Már behívták

„Minket már behívtak. A kijevieket nem hívják be, de minket kárpátaljai magyarokat kivétel nélkül” – mondta a színész arra a kérdésre, miért nem látogathat haza még hosszú ideig, valamint elmondta, hogy a beregszászi színház társulatának többi férfi tagjával együtt ők jelenleg is katonai szökevénynek számítanak.

Nagy baj lesz

„Sajnos úgy érezzük, hogy akár nyernek, akár vesztenek az ukránok, számunkra ott nagy lesz a baj. Az ott élő százötvenezer magyartól, akik a szovjet világban is nyugodtan használhattuk a nyelvünket, élhettük meg magyarságunkat, most elvehetik azt. Még az idén. Azokról a tapasztalatokról beszélek, melyeket harminc éven keresztül megéltünk Ukrajnában” 

A színház

Trill Zsolt egyébként a Kárpátalján található Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház alapítói közé tartozik a színház jelenlegi helyzete kapcsán pedig az interjúban azt mondta: „Az igazgatónőnk, egy fantasztikus asszony, ingázik Pest és Beregszász között. Tőle tudjuk, hogy vannak menekültek, akiket a színházban látnak el, és már jelentkeznek ottani amatőr színjátszók is, akik ukrán előadást szeretnének ott tartani”

Veszély

A színész arról is beszélt, hogy a színházat bár még nem söpörte el a háború, de nagy veszélyben van: „A hadsereg azonnal elvitte a buszunkat, mintha anélkül nem tudnának háborúzni” – mondta Trill. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magasságok és mélységek előzetes:

Ez is érdekelhet:

A gyereked sírva kérlel, hogy menjünk innen, Hadas Kriszta három napig ukrán menekültek között élt Moldáviában

Kiemelt kép: Trill Zsolt – Forrás: YouTube