A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt egy külföldi állampolgárságú férfit gyorsított eljárásban állított bíróság elé az elkövetéstől számítva 72 órán belül, még a bűnügyi őrizet tartama alatt.

Leült egy másik férfi mellé

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022. szeptember 16-án a siófoki autóbusz pályaudvaron tartózkodott, amikor leült az ott várakozó, számára ismeretlen fiatal férfi mellé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Átkarolta a nyakát

A férfi ekkor egy hirtelen mozdulattal átkarolta a másik férfi nyakát és egyből – ok nélkül – nagy erejű fojtó fogást alkalmazott vele szemben, miközben fejét a saját mellkasához szorította.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Fotón a döbbenetes pillanatok:

Futni kezdett

A férfi szorításából a megriadt áldozat közel egy perc elteltével tudott kiszabadulni, majd amikor fel tudott állni, táskáját magához véve futni kezdett a terhelt elől, aki üldözőbe vette. 

Segítséget kért

A férfi a forgalmas pályaudvaron többször segítségért kiabált az őt kitartóan követő támadó viselkedése miatt, végül a busztársaság biztonsági őre tartóztatta fel a megbotránkoztató magatartású, már több utast is inzultáló vádlottat a rendőrség intézkedésééig.

Ítélet

Az ügyészség indítványának megfelelően a Siófoki Járásbíróság a férfit jogerősen nyolc hónap fogházbüntetésre ítélte, amely büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A bűncselekményt biztonsági kamera rögzítette:

Ez is érdekelhet:

Egyik lopás a másik után: a 29 éves férfi sötétedés után lendült akcióba, volt olyan helyszín, ahova többször is visszatért

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet