Közösségi oldalán közölte a létesítmény vezetése, hogy a Papp László Budapest Sportarénában is visszavesznek a fűtésből az állami intézményekre vonatkozó kormányrendelet értelmében. Az év végi koncertdömping előtt sokan felháborodtak a döntés hallatán.

Az Aréna is spórol

Hazánk egyik legnagyobb fedett létesítményét sem kerüli el az energiaválság. A kormány hőmérsékletre vonatkozó rendelete értelmében lejjebb kell tekerni a fűtést a Papp László Budapest Sportarénában is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A megszokottnál hűvösebb lesz

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes intézmények veszélyhelyzeti működéséről szóló Kormányrendeletben előírt hőmérsékleti korlát a fűtés kapcsán a Papp László Budapest Sportarénára (BudapestAréna) is hatályos, mint állami tulajdonú intézményre. Ennek értelmében felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elkövetkező hideg hónapokban a megszokottól hűvösebb lesz a házban” – áll a Facebookon közzétett közleményben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Réteges öltözködést kérnek

Az aréna vezetői arra kérnek mindenkit, hogy a rendezvényeikre rétegesen öltözködve érkezzenek, legyenek felkészülve a megszokottól alacsonyabb terem és folyosó hőmérsékletre.

Köszönik a megértést

„Megértésüket köszönjük, és bízunk benne, hogy a megszokottól eltérő teremhőmérséklet ellenére a Budapest Aréna élményüket ez nem fogja befolyásolni, és a nagyszerű programoknak köszönhetően, kiváló hangulatban távoznak majd rendezvényeink után” – tette hozzá bejegyzésében a létesítmény vezetése.

Kiakadtak a koncertre járók

A bejelentés nem aratott osztatlan sikert azok körében, akik decemberben koncertre szeretnének menni a Sportarénába. „Egy vagyonért adják a jegyeket, és még a nézők fagyoskodjanak??? Szánalmas!” – olvashattuk az egyik hozzászólásban.

Elgémberednek a művész úr ujjai

„16-18 fok várható körülbelül. Ez mennyire lehet veszélyes a december 10-i Havasi koncert szempontjából? Nem gémberednek el a Művész Úr ujjai a hidegben?” – tette fel a kérdést egy másik kommentelő.

Ennyi pénzért nem akarnak fázni

„Mondjuk azokért a jegyárakért már lehetne kellemes hőmérséklet az arénában” – erősítette meg egy rendszeresen koncertekre járó férfi.

Nem korrekt?

Többen felvetették azt a kérdést, hogy a hőmérséklettel kapcsolatos információk csak szombaton kerültek nyilvánosságra, a jegyek jó részét viszont már korábban megvásárolták azok, akik érdeklődnek egy-egy előadó vagy zenekar iránt. Előfordulhat, hogy aki tudja, visszaváltja majd a belépőjét.

Decemberi koncertdömping

A hagyományokhoz híven decemberben igazi koncertdömping lesz az arénában. Mások mellett a Simply Red, a Nightwish, Ákos, Charlie és Demjén Ferenc is komoly fellépésre készül, az újesztendő pedig Mága Zoltán koncertjével indul majd. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: koncert a Budapest Sportarénában. Fotó: BudapestArena/Facebook.