Vasárnap reggel eszméletlenül talált rá családja Curtis édesanyjára, így ismét kórházba szállították. Az idős asszonyt egy nappal korábban vitték be a kórházba, pár óra múlva viszont hazaengedték. Ráadásul a betegszállító mezítláb, egy köntösben hagyták a lépcsőházban. A Széki család a kórházat és a betegszállító céget is beperlik.

Rosszul lett az idős asszony

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Curtis édesanyja közel három óráig várakozott a mentőre, majd a betegszállító az ajtó előtt hagyta a nőt. Az OMSZ szerint mulasztás történt, az ügyben vizsgálat is indult. A rapper édesanyja lábfájdalmaktól szenvedett és a cukra is magas volt, emellett zavartan viselkedett. Hívták a mentőt, amely több mint három óra várakozás után érkezett ki. Az asszonyt a Semmelweis Egyetem sürgősségijére szállították, majd reggel egy betegszállítóval hazaszállították. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A lépcsőházban hagyták a betegszállítók

A betegszállító a nőt mezítláb, köntösben, egy műanyag székre ültetve az ajtó előtt hagyta. A mentőszolgálat közleményében azt írta, a betegszállítás nem az OMSZ feladata. Egy magyar betegszállító cég képviselője az ATV-nek azt mondta, a szóban forgó szállítást végző cég munkatársának cselekedete elfogadhatatlan. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ismét rosszul lett

„Sajnos édesanyánk vasárnap reggel ismét rosszul lett. Apám nővére kereste telefonon, és mivel nem vette fel, egyből hívott minket. Odasiettünk és eszméletlenül találtuk otthonában” – mondta Curtis testvére.

Visszavitték a kórházba

„Hívtuk közben a mentőket, és most nagyon flottul, gördülékenyen ment minden, akárcsak a kórházzal. Nem értem, ez korábban miért nem tudott így működni, ahogy azt sem, hogy miért engedték édesanyámat haza ilyen állapotban, miért nem vizsgálták ki. Szerencsére most megfelelően ellátják SOTE 2-es klinikán. Ő jól van, már beszéltem is vele”.

Más írtak a kórlapra

A Széki család úgy tudja, a kórházban és a mentőknél is folyik a belső vizsgálat, ám eddig nem sok eredménnyel. Mindeközben további hibák is kiderültek, szombaton ugyanis Jutka nénit úgy adták haza, hogy a papírokon az szerepelt, hasmenés miatt szállították kórházba.

Beperlik a kórházat

„Anyunak 220 volt a vérnyomása, elviselhetetlen fájdalom a lábában és 17,9 volt a cukra, már majdnem behipozott. Nem értem, miért nem ez került a kartonjára. Ebben és amiatt is hibázott a kórház, hogy a megbeszéltek alapján nem hívtak, mikor hazavitték. A mentő pedig abban, hogy órákat vártunk rá. Jogi útra fogjuk mind a két intézmény felé terelni az ügyet, mert nem szeretnénk, ha ez a jövőben bárki mással előfordulna – jelentette ki Curtis bátyja.

Kirúgták a betegszállítót

Elmondta, a betegszállító cég, a Filter Fitt Kft. tulajdonosa felhívta őt, bocsánatot kért a családtól, de hozzátette, tudja, hogy megbocsáthatatlan ami történt. Hangsúlyozta, hogy az ő beosztottja hibázott, így azonnali hatállyal el is küldte a cégtől. Az illető 8 éve dolgozott a cégnél. A cég tulajdonosa felajánlotta a családnak, hogy ha bármiben tud, akkor segít nekik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Curtis – Forrás: YouTube.com