Az 51 éves kórházi beteg tragikus körülmények között életét vesztette. Sérülései miatt már nem lehetett rajta segíteni.

Csütörtökön történt

Március 30-án csütörtökön este 8 óra után számolt be róla a VEOL, hogy egy férfi kiugrott az ajkai kórház hatodik emeletéről. Ezt a lap számára Bartók Judit rendőrségi szóvivő megerősítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az eset körülményei

A lap szerint hírük közzétételét megelőzően nem sokkal történt a tragédia. Az áldozat egy 51 éves férfi, aki egy kórterem ablakából vetette magát a mélybe.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nincsenek rácsok a kórtermek ablakain

Az ajkai egészségügyi intézet ablakain nincs rács. Az egyik kommentelő szerint ugyan az ablakok párkányai magasan vannak, de azok elég szélesek. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy valóban nem baleset történt.

Nem ez az első hasonló eset

A Delta Hírek Facebook oldalán egy hozzászóló megjegyezte, hogy Ajkán nem először történik ilyen eset. Elmondása szerint majdnem minden évben történik egy ilyen tragédia.

A szóban forgó poszt

Még vizsgálják az esetet

A rendőrök amint értesültek az esetről, a helyszínre siettek. A tragédia körülményeit még vizsgálják.

Tegnap Győrött zuhant ki a magasból egy nő

Március 30-án 10 óra tájékán kapott a rendőrség egy bejelentést, hogy a győri Szent Imre úton lévő társasház egyik lakásának ablakából kizuhant egy nő. Ebben az esetben felmerült, hogy bűncselekmény történhetett. Egy férfit előállítottak a rendőrök.

Sokan halnak meg öngyilkosság miatt Magyarországon

Éves szinten több mint ezer fő halálozik el Magyarországon szándékos önártalom következtében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) statisztikái szerint 2021-ben 1203-an, egy évvel korábban pedig 1311-en hunytak el ilyen okból. Nincs azonban egyértelmű csökkenő tendencia, hiszen 2019-ben 1158 ilyen esetet regisztráltak.

A kilencvenes években rosszabb volt a helyzet

A KSH adatai alapján kijelenthető, hogy a kilencvenes évek óta azért történt jelentős csökkenés. 1990-ben 2980-an haltak meg öngyilkosság következtében. Először 2006-ban jegyeztek fel kevesebb mint kétezer ilyen esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: A Magyar Imre Kórház főépülete a Veszprém megyei Ajkán – Forrás: Szigetváry Zsolt / MTI