Döbbenetes állapotok uralkodnak a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban. Egész szeptemberben felújítási munkák zajlanak, szétszedték az azbesztes tetőt úgy, hogy a diákok az iskolában közben tanultak. Kérték a tanárok, az igazgató, a szülők, a diákok, a gödöllői polgármester, hogy tegyen már valamit a tankerület, rendeljenek el a felújítás idejére online oktatást, de semmi sem történt, sőt jelenléti oktatásra alkalmasnak tartották a tető nélküli, beázott épületet. Most a szülők és a diákok nyomására meghátráltak és átmenetileg bezárják az iskolát, a diákokat négy másik intézményben helyezik el. Nagy kérdés, hogy miért kellett ehhez cirkusz? Miért gondolja bárki a tankerületben, hogy egy tető nélküli iskola alkalmas az oktatásra?

Balhéra volt szükség

Szerencsétlen szülőknek, diákoknak kellett balhézniuk azért, hogy vegye már észre a minisztérium és a tankerület, hogy a felújítás alatt álló gödöllői Török Ignác Gimnázium épülete nem alkalmas a jelenléti tanításra, különösen azok után nem, hogy a hétvégén teljesen beázott a nylon-fóliákkal takart tető. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oldják meg a tanárok

Az iskolaigazgató többször kérte a tankerületet, hogy amíg tart a felújítás, rendeljenek el online oktatást és ne kelljen bejárni a gyerekeknek az épületbe, hiszen az lényegében egy veszélyes építési terület. A tankerületnek erre az volt a válasza, hogy a tanárok oldják meg. A helyi tanárok közölték, nem vállalják a felelősséget azért, hogy építési területen kell tanítaniuk, nekik nem az a dolguk, hogy munkavédelmi oktatásban részesítsék a gyerekeket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tüntettek a diákok

A diákok besokalltak, és kivonultak az intézmény elé tüntetni, ezzel is kifejezve, hogy nem akarnak ilyen körülmények között beülni az iskolapadba, a szülők pedig petíciót írtak, hogy segítsen már valaki megoldani ezt a helyzetet.

Levél a belügyminiszternek

Gémesi György, Gödöllő ellenzéki képviselője többször jelezte, hogy nagyon nincs rendben az, ami az ország 13. legjobb gimnáziumában történik, legutóbb már a belügyminiszternek írt levelet, kérve őt nézzen már rá a hozzá tartozó ügyre és szóljon az oktatási államtitkárságára, hogy foglalkozzanak a gödöllői problémával.

Lépni kényszerült a képviselő is

Az iskolába járó 700 gyermek és szülei sokáig nem számíthattak a helyi fideszes országgyűlési képviselő, Vécsey László segítségére, végül látva a szülők és a diákok demonstrációját lépni kényszerült a képviselő is. Legutóbb arról tájékoztatott a közösségi oldalán, hogy nyomatékosan kérte az ügy döntéshozóit, hogy mihamarabb tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy a kialakult méltatlan helyzet mihamarabb, megnyugtató módon rendeződjön.

Tarthatatlan helyzet

Azt is írja Vécsey László, hogy az utóbbi hetekben tapasztalt helyzet tarthatatlan, mind a diákok biztonsága, mind a beruházás haladása szempontjából, ezért az érintett feleknek a lehető leghamarabb megnyugtató megoldást kell találniuk.

Nem állhat meg az oktatás

A képviselő hozzáteszi: „Az oktatás nem állhat meg, ahogy a beruházás sem, hiszen mindannyiunk közös érdeke, hogy gyermekeink biztonságos, modern, stabil körülmények között tanulhassanak. A folyamatos érdeklődésemre mindig kaptam ugyan választ, de a körülmények olyan mértékben változtak meg, hogy azonnali, gyors lépések szükségesek.

Ha akar, tud intézkedni

A helyi kormánypárti országgyűlési képviselők agilitása, gyorsasága, választópolgárok iránti elhivatottsága azért fontos, mert ha akarnak, sok mindent el tudnak gyorsan intézni. Vécsey László, a minap arról számolt be, hogy alig másfél óra alatt megoldotta a nagytarcsai Petőfi lakótelepen élők hónapok óta húzódó rezsigondjait, vagyis ha akar tud ő intézkedni.

Mégis bezárják az iskolát

Ma végül bejelentették, hogy átmenetileg bezárják a beázott gödöllői gimnáziumot: a tanulókat a város négy intézményében, a MATE egyetemen, a művelődési házban, a Petőfi Sándor Általános Iskolában és a Református Líceumban helyezik el, amíg nem rendeződik a helyzet.

Egy hónapig szívatták a diákokat

Nagy kérdés, hogy a minisztériumi és tankerületi bürokraták miért nem voltak képesek maguktól megoldani ezt a helyzetet? Miért kellett cirkuszolni, szívatni 700 gyermeket, a szüleiket és a tanárokat. Érthetetlen, miért gondolta bármelyik íróasztalnál ülő kormánytisztviselő, hogy teljesen normális egy tető nélküli, beázott iskolába beküldeni a diákokat és a tanárokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Demonstráció az iskola előtt

Kiemelt kép: Demonstráció a felújítás alatt álló gödöllői Török Ignác Gimnázium előtt – Forrás: Facebook