2022 az országgyűlési képviselők választásának éve. A politikusok pedig elég sok alkotó kedvű művészt inspiráltak, akik meglovagolva az egyik legújabb új őrületet az NFT-ket, a politikusokból készítettek digitális alkotásokat.

Kriptoalkotásá vált az ex-miniszterelnök

Úgy tűnik, hogy 2022-ben a közéleti szereplőkről nem csak mémeket szokás készíteni de az egyedi kódolású kripto alkotások azaz NFT-k is sorban jelennek meg.

A Political Bros. név alatt futó projekt Gyurcsány Ferencet választotta fő karakterének. Így történt, hogy az ex-miniszterelnökről 3.333 db egyedi, generált kép készült.

A szám nagynak tűnik, de nem az, hiszen az NFT-k esetében gyakran 10.000 darab kép készül.

A kollekció ezen a linken elérhető.

Az ex-miniszterelnökről készült portré sok variációban elérhető, mindegyik különböző legyen szó a hajszínről, ruháról, szemüvegről, sapkáról és egyéb kiegészítőkről. Mutatunk is néhányat.

Forrás/politicalbrosnft.club

Egy Gyurcsány Ferenc NFT ára 40 MATIC ami átszámítva kevesebb mint harmincezer forint. Így akár könnyen haszonnal továbbértékesíthető.

Felnéztünk a Political Bros. Discord szerverére ahol, jelenleg nem nagy élet folyik, viszont a terveik között szerepel, hogy a közösség igénye szerint más történelmi és/ vagy közéleti szereplőkről is fognak NFT-t készíteni. Rögtön azután, hogy a jelenlegi kollekciót kiárusították.