Pénteken este a Magyar Péter által szervezett tüntetés miatt és szombat délután pedig az Országos Közös Akarat gyermekvédelmi demonstrációja miatt borul fel a közlekedés a fővárosban. Több helyen is lezárásokra kell készülni.

Letartóztatták a gyermeknevelőt

Amint arról beszámoltunk, a napokban letartóztattak egy budapesti gyermeknevelőt, miután kiderült, hogy nemi kapocslatot létesített gondozottjaival. Erre az ügyre Magyar Péter hívta fel a közvélemény figyelmét. A botrányos esetet ide kattintva tudod elolvasni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tüntetést szervez

Varga Judit volt férje annak apropóján, újabb megmozdulást szervezett péntekre a Belügyminisztérium elé. A Tisza Párt alelnöke péntek reggel már közzé is tett egy tájékoztatót arról, hogy mit érdemes tudni a mai eseményekkel kapcsolatban. „Találkozzunk ma este 18.00 órakor a Belügyminisztérium előtt, védjük meg a gyermekeinket és unokáinkat! Követeljük a politikai felelősök lemondását! Csatlakozz hozzánk egy békés, de határozott tüntetésre, ahol közösen mondjuk ki, hogy »Elég volt!« Védjük meg a gyermekeket az újabb pedofil bűncselekményekről. Követeljük a valódi gyermekvédelmi reformot, a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős megemelését. Követeljük a szörnyűségeket eltussoló intézményvezetők felelősségre vonását, és a politikai felelősök, Pintér Sándor belügyminiszter lemondását és a kormány távozását. Itt az ideje, hogy hangot adjunk a változás iránti igényünknek és megmutassuk, a közösség erejével képesek vagyunk pozitív változásokat elérni” – írta közösségi oldalán Magyar Péter.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sok rendőr lesz a rendezvényen

„Mit hozz magaddal? Transzparenseket, táblákat a követeléseinkkel. A rendezvény békés lebonyolításának érdekében kérünk minden résztvevőt, hogy tartsa tiszteletben a jogszabályokat és egymást. A rendezvény alatt rendőri jelenlét várható, kérjük, maradjunk nyugodtak és türelmesek. Kérünk titeket, hogy osszátok meg az eseményt, hívjátok meg barátaitokat, és gyertek el minél többen, hogy közösen kiállhassunk a jövő generációja mellett” – írta Magyar Péter.

Változik a BKK menetrendje

A demonstráció miatt megváltozik Budapesti Közlekedési Központ bizonyos járatainak menetrendje is, amelyről a vállalat péntek kora délután adott ki egy közleményt.

Itt lesznek lezárások

Pénteken 17 és 20 óra között lezárják a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát, ezért a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210-es, a 210B és a 216-os autóbuszok mindkét irányban az Erzsébet hídon át közlekednek. Míg a József Attila utca korlátozásakor a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé terelve jár, a 9-es autóbusz a Báthory utca-Bajcsy-Zsilinszky út és Astoria megállóhelyei között áll meg – írták.

Szombaton is lesz tüntetés

A hétvégére azonban egy másik tüntetés is készülőben van: az OKA már Magyar Péter előtt meghirdette, hogy ugyanennek az alkalomnak az ürügyén tüntetést szerveznek a szombaton, szintén a Belügyminisztérium elé.

Szombati lezárás

A BKK tájékoztatása szerint ezen a napon 16 és 19 óra között kell a változásokkal számolni. Várhatóan csak a Széchenyi István teret zárják le, és ekkor a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210-es, a 210B és a 216-os autóbuszok csak Buda felé közlekednek az Erzsébet hídon át, míg Pest irányába a József nádor tér helyett az Erzsébet téren állnak meg – jelezték.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.