A Tatabányai Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy oroszlányi telephely parkolójából történő kikanyarodás közben elütött két gyalogost.

Esett a hó

A vádirat szerint a vádlott 2020. január 27-én 22 órakor, sötétben és hóesésben autóval kanyarodott ki a munkáltatója oroszlányi telephelyének parkolójából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fékezés nélkül

A telephelyről ugyanekkor sétált el két nő, akiket a vádlott a kanyarodást követően nem észlelt, és fékezés nélkül hátulról nekik ütközött.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Maradandó fogyatékosság

A baleset következtében az egyik nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést, míg a másik nő maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyuló sérülést szenvedett.

Vádemelés

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfival szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést szabjon ki vele szemben.

Az esetet rögzítette a telephely biztonsági kamerája:

Halálos gázolás

Amint azt a Kékvillogó is megírta halálra gázoltak egy 29 éves nőt Pest megyében. Mint megírtuk egy személyautó közlekedett 2022. szeptember 29-én 5 óra magasságában Bag, Szent Imre utcában, amikor elütött egy előtte, nem kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó helybéli, 29 éves nőt- a helyszínen belehalt sérüléseibe.  

Vizsgálják a körülményeket

A Gödöllői Rendőrőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kapcsolódó:

Halálra gázoltak egy 29 éves nőt Pest megyében

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet