Feltehetően ijedtében okozott hatalmas tüzet a kiskunhalasi vendéglátós, amikor a szomszédok szerint a konyhában majdnem kigyulladt egy tálca zsír, a férfi megrémült és kirohant vele az udvarra, ahol a füstölgő zsír berobbant. Erre eldobta a tálcát, a lángok szétterjedtek az udvaron, leégett egy ott parkoló autó és a sörözőre is átterjedtek a lángok

Füstölgő zsír okozott tüzet

Tűzoltók lepték el a Kötönyi utcát szombat hajnalban Kiskunhalason, ahol egy söröző épületében keletkezett tűz, egy helybéli elmondása szerint a füstölgő zsír okozta a problémát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt az tűzeset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beindult a láncreakció

A tulajdonos megijedt és kirohant az udvarra a gőzölgő zsírral teli edénnyel, ami a hirtelen sok oxigéntől belobbant, a férfi eldobta tálcát, a szétfröccsenő égő zsír begyújtotta az udvaron lévő holmikat, a lángok átterjedtek az udvaron parkoló vadonatúj autóra is.

A tetőre is átterjedtek a lángok

A tűz elérte a kétszintes épületet is, mintegy ötven négyzetméternyi területen égett és a tető egy része. A tüzet az egyik szomszéd észlelte, ő hívta a 112-es segélyhívót, egy távolabbi szomszéd pedig csak a felcsapó hatalmas lángcsóvákat látta.

Több városból érkeztek tűzoltók

A kiskunhalasi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók együttes erővel négy vízsugárral fékezték meg a lángokat – mondta el Kovács Andrea tűzoltó főhadnagy, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Stabil állapotban került kórházba

Egyedül a söröző tulajdonosa sérült meg a tűzben. Egy esetkocsival érkeztek a helyszínre kiskunhalasi mentők, akik a tűzben könnyebb égési sérüléseket szenvedett férfit a helyszíni ellátást követően stabil állapotban a kiskunhalasi kórházba szállították – közölte Hangai József az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Gázpalack is volt az épületben

Az esetről beszámoló Baon úgy tudja, a férfi még szombat este is a kórházban volt. A tűz miatt keletkezett anyagi kár több millió forintra tehető. A kiskunhalasi egységeken kívül négy város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, két gázpalackot is kihoztak az épületből a tűzoltók.

Először egy szomszéd szólt

A lángok hajnali egy óra tájban csaptak fel, a szomszéd észlelte a tüzet és hívta a segélyhívót. Elsőként a kiskunhalasi tűzoltók értek a helyszínre, de a környék szinte összes egységét riasztották a hatalma lángok miatt.

Hőkamerával is átnéztek mindent

A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat, két gázpalackot is kihoztak az épületből, az utómunkálatok során hőkamerával is átvizsgálták az épületet. Az áram-és gázszolgáltató munkatársai is rövid időn belül megérkeztek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció.)