Site icon LikeNews

Meglepő új fejlemény a Balaton parti plébános meggyilkolásának ügyében – Mindenre fény derül egyszer

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói 33 év után tettek pontot az eddig megoldatlan emberölési ügy végére. Kiderült, hogy a nemrég Magyarországra hozott elkövetőnek volt egy tettestársa. Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Holtan találták a papot

A Balatonfüredhez közeli Paloznak életét bolygatta fel 1991. augusztus 26-án egy kegyetlen emberölés. A rendőrségre érkezett bejelentés aznap reggel, hogy az idős plébánost holtan találták. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Megverték az apácát

A nyomozók megállapították, hogy egy ismeretlen előző éjszaka a plébánia ajtaját befeszítve jutott az épületbe, az ott alvó lelkészt és egy másik helyiségben alvó idős apácát megkötözte. A szobákat átkutatta, majd a férfit olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sérüléseibe belehalt. 

Külföldre szöktek

Az apáca a támadásban könnyebben sérült. Az elkövető közel 1 millió forint értékben lopott el műszaki cikkeket, pénzt, egyéb személyes tárgyakat, majd felszívódott. Mint kiderült, külföldre ment.

32 év nyomozás

A nyomozók mindent megtettek annak érdekében, hogy a gyilkos kézre kerüljön. Évtizedeken át nyomoztak, vették elő újra és újra a megoldatlan bűnügyet. A Veszprém vármegyei rendőröknek 32 évet kellett várni arra az információra, amelynek eredményeként 2023-ban a korábban rögzített nyomokat újra megvizsgálták. 

Belga tettes

Az ekkor indult európai szintű nyomozás eredményeként azonosították azt az 53 éves belga férfit, aki az 1991-es emberöléssel kapcsolatba hozható. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, majd 2024. március 13-án a belga nyomozó hatósággal közreműködve a rendőrök Antwerpenben elfogták. 

Budapestre hozták

Az átadására 2024. április 19-én került sor a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, ahol a férfit őrizetbe vették, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett miatt. A nyomozó hatóság kezdeményezte a férfi letartóztatását, melyet a járásbíróság elrendelt.

Új fejlemény

Felmerültek olyan információk, melyek szerint a tettes nem egyedül követte el a bűncselekményt. Román származású társát nagy erőkkel, nemzetközi elfogatóparancs alapján keresi a rendőrség. Alább látható a fotója, ha valaki tud róla valamit, hívja a rendőrséget. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Ezt a román férfit keresik

Itt a videó a feltételezett gyilkos Magyarországra érkezéséről

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version