A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki közel 1,5 millió forintot sikkasztott egy lottózóból.

Anyagi nehézségek

A nő egy lottózóban dolgozott, amikor anyagi nehézségei támadtak. A vádlott ezen úgy próbált meg segíteni, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573 darab, összesen 1.120.000 forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy azok ellenértékét kifizette volna, mivel abban bízott, hogy ilyen módon nagyobb összegű nyereményhez fog hozzájutni, és abból rendezni tudja a hiányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtartotta magának

Az elkövető azért, hogy a cselekményét a munkáltatója előtt leplezze, a nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, és azokat a leltárjelentésekben meglévőként tüntette fel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A bevételből is eltett

Az asszony ezen kívül a lottózó 2022 májusi forgalmából több mint 300.000 forintot elvett, így összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozott.

Együttműködött a hatóságokkal

A vádlott azonban a bűncselekmény felderítését követően együttműködött a nyomozó hatósággal, és az okozott kárt közvetítői eljárás keretében teljes egészében megtérítette, írta az Ügyészség

 Vádat kellett emelni

Tekintettel azonban arra, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, ezért az eredményes közvetítői eljárás alapján sem volt törvényi lehetőség az eljárás megszüntetésére, így az ügyészségnek vádat kellett emelnie a Fonyódi Járásbíróságon, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az asszonnyal szemben.

Luxus BMW-k árát sikkasztotta el az értékesítő

A Kékvillogó.hu írt arról korábban, hogy a Budapesti 9. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki gépkocsi-értékesítő munkája közben százmilliókat sikkasztott. A vádirat szerint egy 27 éves férfi értékesítőként dolgozott egy gépjárműkereskedő cégnél. Sajtóinformációk szerint az eset a Wallis Könyves Kálmán körúti telephelyén történt. 

Áprilistól januárig 24 autó árát sikkasztotta el

Munkaköréből kifolyólag joga volt a gépkocsikat átadni a vevőknek, és tőlük a vételárat készpénzben átvenni, amit azonban köteles lett volna a házipénztárba vagy a cég bankszámlájára befizetni. A férfi 2019 áprilisa és 2020 januárja között úgy értékesített 24 járművet, hogy azok – összesen több mint 223 millió forintos – vételárát elsikkasztotta, megkárosítva így az értékesítő céget.

Elkaszinózta a BMW-k árát

A személygépkocsikat az esetek többségében átírták a jóhiszemű vásárlók nevére, azonban a vádlott az átvett összegeket nem fizette be munkáltatójának, hanem azokból magának vásárolt autókat, nagy értékű műszaki cikkeket és ruhákat, valamint eljátszotta kaszinóban és online sportfogadáson. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció