Tóth Gabi visszaszólt azoknak, akik azt mondják, lopott részleteket is felhasznált legújabb dalához. Az érdekes egybecsengésre egy humorista hívta fel a figyelmet, az énekesnő azonban részletesen elmondta, mi történt pontosan. Tóth Gabi egyébként „küldetésének érzi, hogy a régi népdalokat tovább vigye és népszerűsítse a mai világban”.

Érdekes felfedezés

Egy ismert magyar humorista, Bruti robbantotta a sztorit: érdekes felfedezést tett Tóth Gabi legújabb, „Átkozott nyár” című dalával kapcsolatban. A stand up komikus szerint a dal zenéje kísértetiesen hasonlít az internetre tíz évvel ezelőtt feltöltött, Russian Gypsy Music című zenére. Ráadásul szerinte a szöveg ritmusa sem teljesen egyedi, például egy Balázs Fecó-dalban is ugyanúgy énekelnek.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Plágiumvádak

Tóth Gabi szerint a rengeteg pozitív visszajelzés mellett sokan minden eszközt felhasználnak arra, hogy új szerzeményét hiteltelennek állítsák be, így például plágiumváddal vagy más dalokhoz való hasonlítgatásokkal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Mi ezt nem loptuk el”

„Az Átkozott nyár című dalnál ránk bélyegezték, hogy esetlegesen mi ezt loptuk. Mi ezt nem loptuk el, mi tudatosan használtuk fel ezt az orosz népdalbetétet, ahogy a dalaimban, akár a koncerthangzásomban is nagyon sok népzenét elevenítünk meg, használunk fel, toldunk hozzá modern zenékhez. Ez most is így történt” – mondta Tóth Gabi az egy napig elérhető Instagram sztorijaiban.

Tudatosan használták

„Mi teljesen tudatosan használtuk ezt az orosz, 100 éves népdalt, ahogy a Szívbeemelőnél a Hidegen fújnak a szelek című népdalt is felhasználtuk. Itt is egy feldolgozás, egy átirat történt, amiben olyan dallamkörök jelennek meg, amik a régi melódiákban is felcsendültek, tudatában voltunk ennek, módosítani sem akartuk, örültünk, ha hasonlít rá, mert nagyon fontos számunkra, hogy a régi dallamok megjelenjenek a modern világunkban” – fogalmazott az énekesnő.

Tóth Gabi küldetése

Tóth Gabi saját bevallása szerint küldetésének érzi, hogy a régi népdalokat tovább vigye és népszerűsítse a mai világban, mert ezek már egyre inkább kikopóban vannak.

Szentendrére költöztek

Amint arról mi is beszámoltunk, nyáron jelentette be Tóth Gabi, hogy elválik férjétől. A házasok tavasszal költöztek Szentendrére, akkor még arról beszéltek, hogy felhőtlenül boldogok, miután megvették első közös otthonukat.

Egy táncossal jött össze

A válás bejelentése után pár nappal az is kiderült, hogy Tóth Gabi összejött a Fricska nevű zenekar egyik táncosával. Feltehetően emiatt hagyta el férjét, Krausz Gábort. Gábor ismerősei a válás után azt mondták, a celebszakácsot nagyon megviselte, hogy tönkrement a házassága. És valószínűleg az sem esett neki jól, hogy felesége megcsalta őt. A válásuk bejelentése után pár nappal pedig már nyilvános helyen jelent meg új szerelmével.

Nehéz a kudarc

Tóth Gabi a Tények Plusz stábjának mesélt arról, hogyan élte meg az elmúlt időszak történéseit. „A kudarcot volt nehéz megélni, mert egy szerető családból jövök, ahol egyben van mindenki. De hiszem azt, és a mai napig kiállok azért, hogyha valaki nem boldog abban, amiben él, az merjen a szívére hallgatni és lépjen. Ha van gyerek, ha nincs” – mondta az interjúban.

Hamis narratívák

„Mert egy életünk van, és jár az embereknek a boldogság. És hiszem azt, hogy a Gáborral nekünk sokkal jobb viszonyunk van így, mintha mi kapcsolatban maradtunk volna” – tette hozzá. Úgy látja, hogy többen is megszólaltak a szakításukat illetően, akik valójában nem tudták, mi történik közöttük Krausz Gáborral, így egy hamis narratívát felállítva róla.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet Tóth Gabi legújabb klipjéből. Forrás: Youtube