A szállások, de strandbelépők árai is jelentősen drágultak a Balaton mindkét partján. Sokan rezsiárakkal indokolják az áremelést.

A szállások árai jelentősen drágultak

Jelentősen drágultak a balatoni szállások, a szállásadók ezt a rezsidíjak növekedésével indokolják – számol be az RTL friss riportjában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az energiaárakra hivatkoznak

Vannak szállodák, ahol 15%-kal nőttek a szobák díjai, ezt egy szálloda vezetője azzal indokolja, hogy húszszorosára emelkedett a gáz és tízszeresére a villany ára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A boltok árai is növekedtek

Az RTL riportjában a Balaton környékén üzemelő élelmiszer-butikok tulajdonosai is megszólaltak: itt szintén drágulás történt.

Drágult az élelmiszer, de még a fagyi is

Drágultak az ételek, de a fagyalalt is az elmúlt egy évben, van, ahol 10%-kal. Az üzemeltetők ezt olyan tényezőkkel magyarázzák, mint az alapanyag- és rezsiköltségek, valamint a dolgozók bérének növelése.

Szinte mindenhol drágább lesz a strandbelépő

Emellett a strandok belépői is drágulnak, van, ahol több száz forinttal. Májusban még ingyenes volt sok helyen, de lassan jönnek az előszezoni árak.

20-30 százalékos áremelés jön

Indul a szezon lassan a Balatonnál, és bizony fontos tényező, hogy mennyibe is kerül majd a strandolás a családnak. Sok helyen már most nyitnak a nyílt vízi fürdők a tó mellett. Ezeken a helyeken általános a 20-30 százalékos a drágulás a jegyek árainá – írjt a Pénzcentrum.

Erre is figyeljen, ha vonattal menne a Balatonra

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, pórul járhatnak azok, akik országbérlettel akarnak a Balatonra utazni május közepétől. A MÁV közlése szerint ugyanis a nyári előszezon zsúfoltsága miatt május 15-től helyjegyes lett a balatoni InterCity vonat, a feláras vonatokra viszont már nem érvényes a nemrég bevezetett országbérlet. A társaság azonban most, egy frissen kiadott közleményben tisztázza, melyek azok a vonatok, melyeken az új vármegye-és országbérletek előnyeit ki tudják élvezni az utasok.

Sűrűbben járnak a vonatok a Balatonhoz

Azt írták: május 15-től – a vakációt egy hónappal megelőzően – már sűrűbben közlekednek vonatok a Balatonhoz. A már több mint 330 ezer vármegye- és országbérlet tulajdonos érdeklődése az előszezoni menetrend bevezetésével.

Versenyképes alternatíva

Az új díjtermékek elsősorban a vármegyéken belül, vagy a legalább két megyén át rendszeresen ingázóknak kínál új és versenyképes alternatívát, de a főváros és a Balaton között a sűrűbben, jellemzően 1-2 óránként közlekedő InterRégió vonatokon kivétel nélkül érvényesek az országbérletek.

Külön menüpont

Az orszagberlet.hu weboldalon már külön Balaton menüpontban tájékozódhatnak az utasok az új bérletek igénybevételi lehetőségeiről, továbbá segítséget, javaslatokat kapnak, hogy azok előnyeit miként tudják kihasználni a tóhoz vagy annak partmenti települései között utazva – ismertette a MÁV Zrt.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook