Benedek Miklós azt mondta, fia, Tibor fantasztikus ember volt. Úgy véli, a Nemzeti Színházban töltött ideje alatt csúnyán bántak vele a kritikusok. Önéletrajzi könyve pedig szórakoztató lesz.

Durva pletyka után kapta meg az elismerést

„Harminc évvel ezelőtt nem értettem, miért részesülök köztársasági tisztikeresztben. Állítólag azért, mert az egyik orvos ismerősöm a Kútvölgyi Kórházból azt terjesztette rólam, hogy halálos beteg vagyok. Ami persze nem volt igaz.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Édesapja nem kapott komolyabb szerepeket

Erről a 77 éves Benedek Miklós beszélt. Mint mondta, sokszor eszébe jut, hogy a Nemzet Színésze elismerés csak addig él, ameddig az ember él. Mindenki arra vár, hogy haljon már meg, mert akkor ő jöhet – fűzte hozzá. Beszélt arról is, hogy édesapjának nem adatott meg, hogy komolyabb szerepeket kapjon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tibor szakmailag és emberileg is felettünk állt

Ezzel szemben én mindenhol játszottam, kabarét, drámát, vígjátékot, zenéset, még az Operában is felléptem. Tibor fiam pedig fantasztikus ember volt. Mindannyiunk felett állt szakmai tudásban, emberileg egyaránt – fogalmazott.

Sajátos választ adott

Kitért arra is, hogy szerinte nagyon csúnyán bántak vele a kritikusok, amikor a Nemzeti Színházban játszott. Érzése szerint igazságtalanul vádolták azzal, mennyit keres, kétségbe vonták képességeit. Erre azonban megadta a maga válaszát.

A nagy Alföldi-kérdés

Nem válaszoltam nekik, hajdani barátoknak, egyszerűen kihúztam a nevüket a noteszből. Szavakkal is meg lehet ölni embereket – fűzte hozzá. Felelevenítette azt is, hogy nem tudja, miért nem tartott rá igényt Alföldi Róbert a Nemzeti Színházban.

Furcsa SMS

Öt percet sem beszéltünk egymással, egyik darabjában sem játszottam. Úgy kezdődött az egész, hogy kaptam tőle egy sms-t: „Boldog vagyok, hogy veled egy színházban lehetek.” Legközelebb annyit mondott neki, nincs ideje bebizonyítania neki, hogy jó rendező.

Nem tudja, mi történt

Hogy aztán mi történt a kettő között, mondtam-e rosszat valamelyik rendezésére a büféasztalnál, nem tudom. Húsz év alatt nem keresett, nem találkoztunk egymással – mondta. Megjegyezte, korábban barátságban álltak azokkal az emberekkel, akik jelenleg a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) vezetik.

Szemétség és butaság

Így már nem lehetünk barátok. Nem verjük egymást pofán, de egészen más az elképzelésünk a szakmáról” – fogalmazott, megjegyezve, hogy zavarja és dühíti az a rengeteg „szemétség” és butaság amit terjesztenek, a növendékek pedig egyedül vannak mesterek nélkül.

Erről fog szólni önéletrajzi könyve

Önéletrajzi könyve a tervei szerint szórakoztató lesz. Mesélek mindenről, ami eszembe jutott, szülőkről, színházakról, szakmáról, szabadúszásról, Tiborról. „Hogy tegnap mi történt, arra nem emlékszem, de a negyven évvel ezelőtt történtekre pontosan” – magyarázta.

Ők segítenek neki

„Most az érdekel a legjobban, hogy legyőzzem a légzési betegségemet. Próbálom megrázni magam, mint ahogy Bob Fosse megrázza magát indulás előtt a Mindhalálig zenében. Sokat segít a család, a feleségem, az unokák” – zárta a hvg360-nak adott interjúját Benedek Miklós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képümk forrása: Youtube.)