Továbbra is forrnak az indulatok Érden, nem áll össze a kép, miért támadtak meg egy iskolás diákot, majd az édesanyját is. Minden úgy kezdődött, hogy elfajult egy testnevelés óra: két 11 éves iskolás kapott össze egymással, miközben a labda megszerzéséért küzdöttek. Az egyik fiú kórházba került a történtek után. A megvert diák édesanyja is rosszul járt.

Anya és fia érintett

A BudaPestkörnyéke,hu írt arról, hogy nagy a botrány a Pest vármegyei Érden. Egy rejtélyes ügy borzolja a kedélyeket a településen, ahol előbb egy iskolai verekedésről számoltak be, majd egy nőt támadtak meg. Az egyik általános iskolában az egyik diák megtámadta az osztálytársát, akinek olyan sérülései lettek, hogy kórházba kellett szállítani. A kórház hivatalból feljelentést tett az ügyben.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Labdázásból bunyó

A két 11 éves tornaórán játék közben a labda megszerzéséért küzdött, ebből lett a csúnya verekedés. A feldühödött fiatal lábszáron majd többször hasba rúgta társát, végül a labdával is fejbe dobta. A megtámadott gyerek kórházi kezelésben részesült. Az orvosi vizsgálatok 8 napon belül gyógyuló sérülést állapítottak meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kérdőre vonta az igazgatót

A sértett anyukája a történtek után bement az iskolába, hogy megkérdezze az iskola igazgatónőjét, mégis hogyan történhetett meg mindez.

Miért kell ebből ekkora ügyet csinálni?

Végül még az édesanya lett kérdőre vonva, hogy ismeri a támadó fél családját, miért kell ebből ekkora ügyet csinálni – írta egy szülő a közösségi médiában. A posztoló hozzátette, hogy alig három nappal a feljelentés után az anyukát futás közben egy ismeretlen tettes megtámadta, és annyira megverte, hogy ő is kórházba került.

Van összefüggés?

Sokan összefüggést véltek felfedezni a két eset között. Lehetségesnek tartják, hogy az elkövető családja támadta meg az édesanyát a feljelentés miatt, bár erre egyelőre nincs bizonyíték.

„Nekem ez nagyon furcsa”

„Nekem ez nagyon furcsa. Félholtra verik a fiát, majd pár nappal később az édesanyát is megtámadják… Nehezen tudom elképzelni, hogy a két eset egymástól teljesen függetlenül történt volna” – írta a szülő a Facebookon.

Még ismeretlen az elkövető személye

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságra szeptember 28-án érkezett a bejelentés, miszerint egy Érd, Tétényi utca közelében futó nőt, ezidáig ismeretlen férfi többször megütött. Az Érdi Rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el, a körülmények tisztázása folyamatban van.

Megtámadta diáktársát

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy a Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 19 éves fiúval szemben, aki tavaly ősszel, azzal a szándékkal, hogy elvegye egy iskolatársa életét, másfél héten keresztül kalapáccsal és éles tárgyakkal a táskájában járt iskolába. A fiatal aztán az egyik óra előtti szünetben meg is támadta az egyik diáktársát.

Budapesten járt iskolába

A vádirat szerint a fiú 2022. év szeptemberében egy 1. kerületi középiskola tanulója volt. A fiatal fiú szélsőséges megnyilvánulásai miatt a tanulótársai távolságot tartottak tőle, baráti kapcsolatai nem voltak. 

Rasszista megnyilvánulások

Az elkövető iskolatársai előtt többször tett rasszista, valamint szélsőséges eszmékkel való azonosulást tükröző kijelentéseket, de előfordult az is, hogy megbotránkoztató, erőszakos jellegű cselekményekről beszélt, vagy a mobiltelefonján ilyen tartalmakat mutatott nekik. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció