Felnőtt tartalmú képek és videók internetes feltöltéséből mintegy 15 millió forint bevételt szerzett az a magyar híresség, akinél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jogkövetési vizsgálatot végzett; az adózó a bevételét elmulasztotta feltüntetni a bevallásaiban. Az egykori valóságshow-szereplő, Molnár Anikó már reagált a hírre.

Formás idomok, kreatív tartalomgyártók

A NAV tájékoztatása szerint a magyar híresség egy brit közösségi platformról szerezte a jövedelmét, méghozzá úgy, hogy a „formás idomokról” készült képeket, videókat havidíj fejében tekinthették meg a rajongók, de további díjért egyedi kéréseket is megfogalmazhattak. A közösségi oldal a „kreatív” tartalomgyártókat és „rajongóikat” hozza össze – írták az online felületről. Ma már az OnlyFans ez első számú felület ebben a műfajban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem tüntette fel a bevételeit

A NAV közleménye szerint a tartalomgyártó korábban adószámot váltott ki tevékenységéhez, azonban a képek feltöltéséből származó bevételét nem tüntette fel bevallásaiban. Az adóhatóság megkereste a számláját vezető pénzintézetet, és a banki kivonatokon világosan látszott a külföldi jövedelem.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Drága önellenőrzés

A jogkövetési vizsgálat hatására a híresség a bevallásain önellenőrzést végzett, amelynek nyomán mintegy hárommillió forinttal növekedett a fizetendő adója. Az ilyenkor kötelező önellenőrzési pótlék lerovásával az adóbírság, a mulasztási bírság és a késedelmi pótlék alól is mentesül az adózó.

„Nem rólam van szó”

Időközben befutott az első reakció is. Molnár Anikó, aki év elején maga is OnlyFans-fiókot indított, korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében jelezte, hogy nem ő az, akiről az említett cikk szól. „Még mielőtt bárki is kombinálna, nem rólam van szó!” – mondta határozottan.

Nem bánta meg

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy Molnár Anikó egyáltalán nem bánta meg, hogy felnőtt modellnek állt. Az egykori valóságshow-szereplő elárulta, miért döntött úgy, hogy 47 évesen egy, sokak által megvetett szakmába vágjon bele és azt sem rejtette véka alá, mennyit keres ezzel a tevékenységgel.

Nem kell senki előtt szégyenkeznie

„Senki felé nincs elszámolni valóm. Nincs férjem, se gyerekem, aki előtt szégyenkeznem kellene, úgyhogy könnyen lehet, idővel szexuális jellegű tartalmak is lesznek az oldalamon. Álszentség lenne kijelenteni, hogy nem feszegetem a határaimat” – mondta a Story Magazinnak Anikó. 

Van az a pénz…

„Van az a pénz, amiért az ember beengedi a kamerákat a hálószobájába, maximum nem mindenkinek van hozzá bátorsága. Én nem tartom magam se prűdnek, se képmutatónak. A világ legszabadabb embere vagyok, megtehetem, hogy azt csináljak, amihez csak kedvem támad. Ráadásul 20 éve hallgatom, hogy mekkora lotyó vagyok, pedig soha nem éltem a testemből. Hát, tessék!” – tette hozzá.

Rosszul mentek a dolgai

Anikó élt már jó módban, de amikor kezdtek rosszabbul menni a dolgai, és már az utolsó tartalékaiból tartotta el magát, akkor döntött úgy, hogy regisztrál az OnlyFansre. „Nem számíthatok senkire. Nincsen gazdag férjem, aki majd egyengeti az életemet, egyedül rajtam áll, hogy életem végéig párizsis szendvicsen élek-e, mert tisztességes munkából képtelenség megélni ebben az országban” – fogalmazott egyértelműen.

Akár havi 5 milliót is kereshet

„Van, hogy akár havi 5 millió forintot is megkeresek, de ebből azért keményen kell adózni, a bevétel 20 százalékát pedig leveszi az anyacég. Ki kell fizetni a fotósokat, a kollégákat is, egy részét vissza kell forgatni a tartalmak gyártásába, ruhákra, fehérneműkre, cipőkre, de így sem panaszkodom” – mondta Anikó, és hozzátette: egyedül a 75 éves anyukája véleményére ad, aki viszont nem akarta lebeszélni arról, hogy belekezdjen ebbe a bizniszbe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Molnár Anikó. Fotó: TV2