Tragédia történt vasárnap a Napkoron, a III. András Napi Futóversenyen. Futás közben lett rosszul egy versenyző, életét már nem tudták megmenteni. Az 50 éves nőhöz mentőhelikopter érkezett. Sporttársait sokkolta Zsuzsa halála.

Tragédia a futóversenyen

„A mai versenyre rányomta bélyegét, egy szomorú, azóta is felfoghatatlan esemény. Az egyik sporttársnő futás közben rosszul lett, elesett és életét vesztette. A helyszínre érkező mentőhelikopterből a szakemberek már nem tudták segíteni rajta! A verseny előtt a több 100 indulónak még Ő tartotta meg a közös bemelegítést. Erre most nincsenek szavak….” – írta közösségi oldalán az egyik induló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

50 éves nő halt meg

Közben kiderült, egy 50 éves nő halt meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei futóversenyen. „Horányi Zsuzsa, a Kelet-Magyarország egykori kollégája vasárnap, egy napkori futóversenyen, futás közben elhunyt” – írja a szon.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

5 kilométeres távon indult

„Zsuzsa egy, számára „sprinttávnak” számító öt kilométeren indult, de futás közben rosszul lett, és hiába érkezett gyorsan a segítség, az életét már nem tudták megmenteni”  – írják egykori kollégái.

Rutinos futó volt

Horányi Zsuzsa korábban teljesítette a világ leghíresebb maratoni távjait Bostontól Párizsig, Reykjavikon át Berlinig. Volt ifjúsági válogatott atléta, a 2010-ben megrendezett Atlétikai Masters Európa-bajnokságon bronzérmes lett a 2000 méteres akadályfutásban”

Futóedző volt

Zsuzsa amellett, hogy a Mozaik Med futóedzője és futónagykövete volt, testnevelő tanérként dolgozott és a nyíregyházi sportéletében is állandó szerepet játszott. Igazi szerelme volt az atlétika, ifjúsági válogatott volt, később masters korcsoportban Európa-bajnoki bronzérmes lett 2000 méteres akadályfutásban. Teljesített számtalan versenyt, büszkén mesélt a világban futott maratonjairól. Hosszú ideje részese volt a Nyíregyházi Futófesztivál szervezőcsapatának is.

Hullámvasúton futottak?

A közösségi oldalon egy másik induló ezt írta a mai napkori versenyről: „A táv nagy része olyan volt, mint egy hullámvasút, dombra fel, aztán le A lejtő lefelé gyorsan elfogyott, mire az ember levegőhöz jutott újra jött egy domb. A legmagasabb emelkedő persze a táv végénél volt, 200 m szinttel. A pálya egészen Harangodig húzódott, onnan fordult vissza az utolsó kB 3,5-4 km” – írta az egyik résztvevő.

A pulzus sokáig megugrott

„A pulzust nálam sokáig nagyon megugrasztotta a sok emelkedő, kb. a 7.km-nél tudtam csak rendezni mély levegővételekkel. A rajt előtt kisütött a nap ez futás közben jól érezhető meleget nyújtott. Mindenki megküzdött a tereppel, bár szerencsére nagyrészt fagyos volt a talaj, így nem kellett dagonyázni” – zárta a benyomásait a versenyről a résztvevő.

Szívrohamot kapott

Szombaton szívrohamot kapott a Balatonalmádi SE-Várpalotai BSK megye III-as labdarúgó bajnoki mérkőzést követően a vendégek játékosa, Vékony Csaba. A kiérkező mentők küzdöttek az életéért, de sajnos nem tudták megmenteni. A futballista a 85. percben lépett pályára a találkozón. 

Értékes embert veszítettek

Finta Péter, a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém megyei igazgatója a veol.hu kérdésére megerősítette a szomorú hírt. Elmondta, hogy egy rendkívül értékes embert, barátot veszített a Veszprém vármegyei labdarúgás.

Vékony Csaba meccs közben

Forrás: Facebook

55 éves volt

Egykori játékostársak egész sora búcsúzik Vékony Csabától a közösségi oldalakon, az 55 esztendős labdarúgót rengetegen ismerték és szerették a vármegyében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: III. András Napi Futóverseny – Forrás: Facebook